Stockholms universitet logo, länk till startsida

Toppnotering för SU när ansökan till våren 2021 stängt

När ansökan inför vårterminen 2021 stängde vid midnatt den 15 oktober hade 52 783 individer sökt utbildning vid Stockholms universitet. Det är en ökning med cirka 20% jämfört med samma period förra året.

Detta innebär en toppnotering för Stockholms universitet när det gäller sökande till en vårtermin. Även nationellt rapporterar UHR om en toppnotering för antalet sökande till universitet och högskolor.

Drygt 257 000 personer har anmält sig till program och kurser i hela landet – en ökning med över 28 000 personer eller tolv procent jämfört med förra toppnoteringen vårterminen 2020.

Stockholms universitet har flest förstahandssökande

Stockholms universitet har flest förstahandssökande i hela landet. På andra plats kommer Uppsala universitet och på tredje plats Umeå universitet. Flest antal sökande totalt har i tur och ordning Uppsala universitet, Umeå universitet och Stockholms universitet.

Juristprogrammet vid SU är den mest sökta utbildningen

Juristprogrammet vid Stockholms universitet är den utbildning som fått flest förstahandssökande (1715 personer), följt av Juristprogrammet vid Lunds universitet (1408 personer) och Läkarprogrammet vid Karolinska institutet (1167 personer).

Läs mer på UHR:s hemsida

Två glada killar på campus. Foto: Niklas Björling