Stockholms universitet kommer att arrangera doktorspromotion och installation av nya professorer fredagen den 25 september 2020. Ceremonin äger rum i Blå Hallen i Stockholms Stadshus med början klockan 17.00. Därefter följer en bankett i Gyllene Salen och dans i Blå Hallen.

Inbjudan

Inbjudan till högtiden skickas ut i mitten av juni till medaljörer, pristagare, handledare och övriga gäster.

Medaljörer, pristagare och rektors övriga inbjudna är välkomna utan kostnad med en gäst till både ceremonin och den efterföljande banketten.

En nybliven doktors huvudhandledare bjuds in till högtiden förutsatt att deras före detta doktorand tackar ja till att närvara. Handledaren är välkommen att utan kostnad närvara vid ceremonin och att delta vid banketten för ett subventionerat pris om 900 kr.

Inträdeskort till Stadshuset för inbjudna med gäster skickas per post 1-2 veckor innan högtiden.

Anmälan

I samband med att inbjudningskorten skickas ut i juni 2020 kommer en anmälningssida att öppnas. Anmälan görs på den länk som står tryckt på inbjudningskortet.

Klädsel

Klädkoden för deltagande i ceremonin och banketten är högtidsdräkt. Det innebär frack med vit väst och vit fluga eller hellång klänning i valfri färg (alternativt uniform, folkdräkt) och eventuella ordnar/utmärkelser. För de gäster som endast bevittnar ceremonin i Blå Hallen är klädseln valfri.

Fotografering och webbsändning

Vi ber dig och dina gäster att inte fotografera under ceremonin om det kan störa någon annan åskådare. Universitetet anlitar en fotograf som fotograferar medverkande i ceremonin under hela kvällen.

Ceremonin direktsänds över internet och filmen kommer därefter att finnas kvar på www.su.se/play.

Frågor

Frågor angående högtiden kan sändas till e-post doktorspromotion@su.se. Du kan också kontakta ceremonimästare Anne Heikkinen Sandberg på telefon 08-16 4716.