Stockholms universitet kommer att arrangera doktorspromotion och installation av nya professorer fredagen den 25 september 2020. Ceremonin äger rum i Blå Hallen i Stockholms Stadshus med början klockan 17.00. Därefter följer en bankett i Gyllene Salen och dans i Blå Hallen.

Inbjudan och anmälan

Inbjudningskort skickas ut i mitten av juni 2020 och därefter görs anmälan enligt instruktioner på kortet.

Banketten

Stockholms universitet bjuder hedersdoktorer och jubeldoktorer med en gäst till både ceremonin och den efterföljande banketten, utan kostnad.

Som heders- eller jubeldoktor kan du bjuda in ytterligare fyra gäster till ceremoni och bankett. Bankettavgiften för dessa extra gäster är 1800 kr/person.

Inträdeskort till Stadshuset för dig och eventuella gäster skickas till dig per post 1-2 veckor innan högtiden.

Klädsel

Klädkoden är högtidsdräkt. Det innebär frack med vit väst och vit fluga eller hellång klänning i valfri färg (alternativt uniform, folkdräkt) och eventuella ordnar/utmärkelser. Detta gäller för deltagande i ceremonin och banketten. För de gäster som endast bevittnar ceremonin i Blå Hallen är klädseln valfri.

Exempel på uthyrnings- och försäljningsställen:

Festklänning

Bröllopsbutiken, Sankt Eriksgatan 74, tfn 08-30 79 30
Stockholm Brud & Fest, Hornsgatan 124, tfn 08-658 57 20

Frack

Kungsateljé, S:t Göransgatan 65, Stockholm, tfn 08-653 25 86
Ströms, Kungsgatan 38, Stockholm, tfn 08-22 63 00
Georg Sörman, St Eriksgatan 41, Stockholm, tfn 08-651 33 13
Östermalms Smoking & Frackuthyrning, Almlöfsgatan 3, Stockholm, tel 08-660 28 29

Se även till exempel eniro.se.

Repetition

För att ceremonin ska flyta på så elegant som möjligt sker en obligatorisk kort repetition i Blå Hallen i Stadshuset normalt dagen innan promotionsdagen, klockan 16.00. Den tar ungefär 1 1/2 timme. Högtidsklädsel krävs inte vid repetitionen.

Fotografering och webbsändning

Vi ber dig och dina gäster att inte fotografera under ceremonin om det kan störa någon annan åskådare. Universitetet anlitar en fotograf som fotograferar under hela kvällen. Mer information om hur du beställer foton efter högtiden kommer att publiceras här.

Ceremonin direktsänds över internet på www.su.se/play.

Frågor

Har du frågor angående installations- och promotionshögtiden så kan du skicka dem per e-post till doktorspromotion@su.se, så besvarar vi dem så snart vi kan. Du kan också kontakta ceremonimästare Anne Heikkinen Sandberg på telefon 08-16 4716.