Stockholms universitet kommer att arrangera doktorspromotion och installation av nya professorer fredagen den 27 september 2019. Ceremonin äger rum i Blå Hallen i Stockholms Stadshus med början klockan 17.00. Därefter följer en bankett i Gyllene Salen och dans i Blå Hallen.

Inbjudan

Inbjudan till installationshögtiden skickas i mitten av juni till professorer som tillträtt sin tjänst under perioden 1 juli 2018 - 30 juni 2019. Professorer installeras endast en gång vid universitetet. Under ceremonin installeras de professorer som sökt och fått en utlyst tjänst eller blivit befordrade. Gästprofessorer, affilierade och adjungerade professorer installeras inte men omnämns i det tryckta programmet om det inte rör sig om en förlängning av tjänsten.

Anmälan

Anmälan görs via den länk som står tryckt på inbjudningskortet. Anmälan öppnas i samband med att inbjudningskorten har skickats.

Banketten

Stockholms universitet bjuder nytillträdda professorer med en gäst till den efterföljande banketten, utan kostnad.

Gäster

Utöver din medföljande gäst kan du bjuda in ytterligare tre gäster till att bevittna ceremonin i Blå Hallen. För dessa kostar det ingenting, men entrékort till Stadshuset krävs. Entrékorten för dig och eventuella gäster skickas till dig per post 1-2 veckor innan högtiden.

Vi avråder dig från att ta med små barn till högtiden. Små barn har inte någon behållning av ceremonin eftersom de måste sitta stilla i 2 1/2 timme. Barn som rör sig eller pratar kan dessutom uppfattas som störande av övriga gäster.

Klädsel

Klädkoden för deltagande i ceremonin och banketten är högtidsdräkt. Det innebär frack med vit väst och vit fluga eller hellång klänning i valfri färg (alternativt uniform, folkdräkt) och eventuella ordnar/utmärkelser. För de gäster som endast bevittnar ceremonin i Blå Hallen är klädseln valfri.

Repetition

För att ceremonin ska flyta på så elegant som möjligt sker en obligatorisk kort repetition i Blå Hallen i Stadshuset normalt dagen innan promotionsdagen, klockan 16.00. Den tar ungefär 1 1/2 timme. Högtidsklädsel krävs inte vid repetitionen.

Fotografering och webbsändning

Vi ber dig och dina gäster att inte fotografera under ceremonin om det kan störa någon annan åskådare. Universitetet anlitar en fotograf som fotograferar under hela kvällen. Mer information om hur du ser fotografierna efter högtiden kommer att publiceras här.

Ceremonin direktsänds över internet och filmen kommer därefter att finnas kvar på www.su.se/play.

Frågor

Har du frågor angående installationshögtiden så kan du kontakta ceremonimästare Anne Heikkinen Sandberg på e-post doktorspromotion@su.se eller på telefon 08-16 4716.

Övrig information

Frack och festklänning kan hyras/köpas bland annat hos:

• Kungs Skräddare & Uthyrning, S:t Göransgatan 65, Stockholm, tfn 08-653 25 86
  • Royal Högtidskläder, Linnégatan 31, Stockholm, tfn 08-667 33 99
  • Bröllops Källan, Hornsgatan 144, Stockholm, tfn 08-669 69 06

Frack kan hyras/köpas och beställas bland annat hos:

Se även till exempel eniro.se.