Nyexade tar emot sina diplom på scenen

I Stockholms universitets största hörsal promoverades denna vackra majkväll drygt 300 personer med en examen på avancerad nivå, och tillsammans med deras gäster var det omkring 1100 personer på plats i Aula Magna.

Efter att fanborgen traditionsenligt burits in inledde prorektor Clas Hättestrand ceremonin med ett välkomsttal. De fyra fakulteternas promotorer, dekan Jessika van der Sluijs (juridiska) vicedekan Barbro Blehr (humanistiska), dekan Astri Muren (samhällsvetenskapliga) och sektionsdekan Lennart Bergström (naturvetenskapliga) promoverade de nyblivna magistrarna, mastrarna och de andra med en examen på avancerad nivå. En välgångshälsning från Stockholms universitets studentkår gavs av ordförande, Henric Södergren, och ceremonin förgylldes med sång av Stockholms universitetskör och musik av Kungliga Musikhögskolans brassensemble.

När fanborgen tågat ut, efter ceremonins slut, bjöds de nypromoverade med sina gäster på mingel på Galleriet och i Foajén till musik av Kårsdraget.

Film från högtiden

Ceremonin direktsändes och du kan se filmen på su.se/play.