Rektor talar vid magisterpromotion i Aula Magna

Antalet medverkande var rekordstort vid högtiden i Aula Magna den 23 november när diplom delades ut till nyblivna magistrar och mastrar. Cirka 400 personer deltog och tillsammans med deras gäster var det fullsatt i hörsalen.

Efter att fanborgen traditionsenligt burits in inledde rektor med ett välkomsttal. Därefter följde i princip samma ceremoniel som funnits sedan universitetets första magisterpromotion i november 1997 då Aula Magna stod färdig. En promotor från varje fakultet delade ut diplom till de nyexaminerade och Stockholms universitets studentkårs ordförande höll tal. Ceremonin förgylldes med sång av Stockholms universitetskör, musik av en brasskvartett från Kungliga Musikhögskolan och, för ovanlighetens skull, musik på universitetets egen Bösendorferflygel.

Efter ceremonins slut bjöds alla på mingel på Galleriet och i Foajén till musik av Kårsdraget.

Ceremonin direktsändes och du kan se filmen på su.se/play.