Här hittar du evenemanget på Facebook

Föranmälan krävs: Anmälan OBS! Förbokningen är nu full, men möjlighet till återbudsbiljetter vid dörren finns.

Frank Wilczek fick 2004 Nobelpriset i fysik för upptäckten av de grundläggande ekvationerna av vad som kallas den starka kraften. Det är den kraft som håller ihop kvarkar och gluoner och slutligen atomkärnor. Wilczek är professor i teoretisk fysik med sin bas på Massachusetts Institute of Technology, men sedan 2018 arbetar han även på Stockholms universitet. I boken ”A Beautiful Question: Finding Nature's Deep Design” argumenterar han för att skönhet är den ordnande kraft som styr hela vårt universum.

Läs mer om Frank Wilczek:

Om moderatorn

Johanna Koljonen är en finlandssvensk författare, kritiker, programledare, kulturjournalist och översättare bosatt i Malmö.

Om Nobel Calling

Föreläsningen med Frank Wilczek ingår i Nobel Calling, en serie öppna evenemang med vetenskapsanknytning, kopplade till den vecka i oktober när årets Nobelpris tillkännages.

Premiär för nytt samarbete

Öppna föreläsningar på Kulturhuset är ett nytt samarbete kring öppna föreläsningar mellan Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms universitet. Från och med hösten 2019 arrangerar vi 4-5 öppna föreläsningar per termin på aktuella teman. Våra öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.