En öppen föreläsning om hur kärleken påverkar våra hjärnor, med Håkan Fischer, professor i humanbiologisk psykologi. Föreläsningen är kopplad till vårens uppsättning av Tjajkovskijs Jolanta på Kungliga Operan, men gratis och öppen för alla.

Om föreläsaren

Håkan Fischer är professor i Humanbiologisk psykologi, hjärnforskare och prefekt för Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet. Stressforskningsinstitutet är en integrerad del i Psykologiska institutionen sedan 1 januari 2020.

Kärlekens helande kraft

Dottern till kungen av Provence, prinsessan Jolanta, är blind. Men hennes sjukdom är en väl förborgad statshemlighet som riskerar att starta ett nytt krig. Greve Vaudemont möter Jolanta när hon sover i sin trädgård och blir inte bara förälskad i henne utan erbjuder också möjligheten att kunna se. Sagan om kungens blinda dotter framflyttad till vår tid där ett överväldigande flöde av information hindrar oss från att se världens sanna skönhet. Endast äkta kärlek kan göra att Jolanta kan se igen.

Öppna föreläsningar i Guldfoajén

Serien i Guldfoajén är ett samarbete mellan Kungliga Operan och Stockholms universitet. Tillsammans erbjuder vi öppna föreläsningar kopplade till några av Operans mest intressanta föreställningar.

Föreläsningarna är alltid gratis och öppna för alla. För säker sittplats, kom i god tid!