Följ föreläsningen på Facebook

Bildmontage: Bildningspodden

Bildningspodden firar 100 avsnitt med ett spränglärt samtal om bildning. Samtalet spelas in på Kulturhuset Stadsteaterns scen "Under fontänen" där det går att sitta med i publiken live på plats. På grund av ett begränsat antal platser krävs bokning av gratisbiljetter. Länk till biljettbokning publiceras i evenemangets Facebookevent under slutet av juli.

Medverkande:

Om Bildningspodden

Bildningspodden bjuder varannan vecka på ett timslångt samtal om en historisk person, epok, idéströmning eller ett konstnärligt verk. Några av landets mest kunniga personer ger dig alltifrån den livsnödvändiga baskunskapen till den fördjupande överkursen. Inga förkunskaper krävs för att börja lyssna.

"Anekdot förklarar" är liksom Bildningspodden en del av det digitala bildningsmagasinet Anekdot.

Anekdot

Bildningspodden är en del av ANEKDOT, det digitala bildningsmagasinet där Sveriges bästa forskare berättar, förklarar och fördjupar. Bildningsmagasinet Anekdot är ett samarbete mellan Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet och Kungliga Vitterhetsakademien med syfte att sprida humanistisk, akademisk kunskap till en bred allmänhet.

Premiär för nytt samarbete

Bildningspodden live på Kulturhuset Stadsteatern är starten för ett nytt samarbete kring öppna föreläsningar mellan Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms universitet. Från och med hösten 2019 arrangerar vi 4-5 öppna föreläsningar per termin på aktuella teman. Våra öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.