Följ föreläsningen på Facebook

Bild på gård från vikingatiden Foto: Louise Nidor/Mostphotos
Foto: Louise Nidor/Mostphotos

Panel:

Anna Maria Forssberg, docent i historia med fokus på krig och fred och tillstånden däremellan. Hon arbetar som forskare på Vasamuseet, men medverkar också regelbundet som sakkunnig i radio och tv, till exempel i SVT:s Historieätarna och Det hände här.
Anna Maria Forssberg disputerade 2005 med avhandlingen "Att hålla folket på gott humör", om krigspropaganda och mobilisering i Sverige åren 1655-1680 och har sedan dess bland annat skrivit en bok om krigspropagandan i Sverige och Frankrike under 1600-talet: ”The story of war".

Kurt Villads Jensen, professor i medeltidshistoria och föreståndare för Centrum för medeltidsstudier på Stockholms universitet.

Hillevi Ganetz, professor och medieforskare med inriktning på genus och populärkultur

Vetenskap för vetgiriga

Samtalet ingår i serien ”Vetenskap för vetgiriga”, öppna föreläsningar om aktuella ämnen, i samarbete mellan Stockholms universitet och Stockholms stadsbibliotek.