Kina satsar massivt på att bli världens grönaste stormakt. Samtidigt hårdnar klimatet för oliktänkande och landet blir i vissa avseenden allt slutnare. Stockholms universitet på Stockholms stadsbibliotek.

Kinaexperten Karl Hallding vid Stockholm Environment Institut (SEI) och Johan Lagerkvist professor i sinologi i ett samtal med moderator Gabriella Ahlström.

Vindkraftverk på Xinjiang, Kina Foto: Mostphotos

Om föreläsarna

Johan Lagerkvist Foto: Juliana Wiklund

Johan Lagerkvist, professor, sinolog med fokus på kinesisk politik, kultur och samhälle. Forskningsfokus: Kinesisk inrikespolitik, särskilt mediesystemet och sociopolitisk kontroll. Ideologi och politisk ekonomi under Xi Jinpings ledarskap. Kinas relationer med utvecklingsländer i Afrika.

Karl Hallding Foto: SEI

Karl Hallding, är forskningsledare vid Stockholm Environment Institute, Östasienvetare och ingenjör med över 35 års erfarenhet av Kinas utveckling från ett fattigt utvecklingsland till en ledande global stormakt. Forskningsfokus: hur förändringar i det geopolitiska landskapet påverkar förutsättningarna för att nå en hållbar utveckling och hjälper svenska aktörer med strategiskt förändringsarbete för att kunna anpassa sig och hitta nya möjligheter i en föränderlig värld.

Vetenskap för vetgiriga

Samtalet ingår i serien ”Vetenskap för vetgiriga”, öppna föreläsningar om aktuella ämnen, i samarbete mellan Stockholms universitet och Stockholms stadsbibliotek.