Vindkraftverk på Xinjiang Kina Foto: Mostphotos

Kinaexperten Karl Hallding vid Stockholm Environment Institut (SEI) och Johan Lagerkvist professor i sinologi i ett samtal med moderator Gabriella Ahlström.

Om föreläsarna

Johan Lagerkvist Foto: Juliana Wiklund

Johan Lagerkvist, professor, sinolog med fokus på kinesisk politik, kultur och samhälle. Forskningsfokus: Kinesisk inrikespolitik, särskilt mediesystemet och sociopolitisk kontroll. Ideologi och politisk ekonomi under Xi Jinpings ledarskap. Kinas relationer med utvecklingsländer i Afrika.

Karl Hallding Foto: SEI

Karl Hallding, är forskningsledare vid Stockholm Environment Institute, Östasienvetare och ingenjör med över 35 års erfarenhet av Kinas utveckling från ett fattigt utvecklingsland till en ledande global stormakt. Forskningsfokus: hur förändringar i det geopolitiska landskapet påverkar förutsättningarna för att nå en hållbar utveckling och hjälper svenska aktörer med strategiskt förändringsarbete för att kunna anpassa sig och hitta nya möjligheter i en föränderlig värld.

Samarbete för öppna föreläsningar

Öppna föreläsningar på Kulturhuset är ett samarbete kring öppna föreläsningar mellan Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms universitet. Våra öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.