Barnrättsforskaren Pernilla Leviner, nationalekonomen Eskil Wadensjö och sociologen Anna Lund i ett samtal om den senaste forskningen på området. Moderator: Gabriella Ahlström.

Om föreläsarna

Pernilla Leviner är universitetslektor och docent i offentlig rätt vid Stockholms universitet. Hon är även förståndare för Barnrättscentrum, en tvärvetenskaplig forskningsplattform med inriktning på rättsliga frågor som rör barn och barns rättigheter.

Eskil Wadensjö är professor i nationalekonomi med inriktning mot arbetsmarknadspolitik på Institutet för social forskning vid Stockholms universitet (SOFI). Han är ofta anlitad expert i frågor som gäller ensamkommande. Bland annat är han ordförande för ett vetenskapligt råd för programmet för frågor om migration och integration på tankesmedjan Fores.

Anna Lund är docent och lektor i sociologi vid Stockholms universitet.

Vetenskap för vetgiriga

Samtalet ingår i serien ”Vetenskap för vetgiriga”, öppna föreläsningar om aktuella ämnen, i samarbete mellan Stockholms universitet och Stockholms stadsbibliotek.