Vetenskap för vetgiriga

Möt universitetets forskare på stan

Under vinjetten Vetenskap för vetgiriga arrangerar Stockholms universitet öppna föreläsningar i samarbete med andra aktörer, bland andra Stockholms stadsbibliotek, Kulturhuset Stadsteatern, Kungliga Operan, bildningsförbund och museer. Tillsammans erbjuder vi öppna föreläsningar i aktuella ämnen där publiken även kan ställa frågor och samtala med forskarna.

För närvarande ställer Stockholms universitet in arrangemang med fler än 500 deltagare utifrån regeringens beslut. Det går inte att utesluta att ytterligare begränsningar kan bli aktuella i närtid.

Öppna föreläsningar

Öppna föreläsningar är sedan 1878 en självklar del i hur Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhället genom kunskap, upplysning och sanningssökande. Ämnena är breda - stora och små, nationella och internationella, bekanta eller helt nya.

• Oftast ingår en frågestund med möjlighet till dialog mellan forskaren och åhörarna
    • Öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.

Har du frågor rörande öppna föreläsningar? Kontakta: oppnaforelasningar@su.se