Vetenskap för vetgiriga

Möt universitetets forskare på stan

Under vinjetten Vetenskap för vetgiriga arrangerar Stockholms universitet öppna föreläsningar i samarbete med andra aktörer, bland andra Stockholms stadsbibliotek, Kulturhuset Stadsteatern, Kungliga Operan, bildningsförbund och museer. Tillsammans erbjuder vi öppna föreläsningar i aktuella ämnen där publiken även kan ställa frågor och samtala med forskarna.

Kommande föreläsningar inom Vetenskap för vetgiriga

Öppna föreläsningar

Öppna föreläsningar är sedan 1878 en självklar del i hur Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhället genom kunskap, upplysning och sanningssökande. Ämnena är breda - stora och små, nationella och internationella, bekanta eller helt nya.

• Oftast ingår en frågestund med möjlighet till dialog mellan forskaren och åhörarna
    • Öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.

Har du frågor rörande öppna föreläsningar? Kontakta: oppnaforelasningar@su.se

Möt våra forskare i "Bildning på 1 minut"

Startbild för Bildning på 1 minut om droger

Se tidigare öppna föreläsningar digitalt