Almedalen 2016

Se våra seminarier från Almedalen 2016
Johan Rockström

Ska forskare bli politiker och lobbyister?

Diskussionen var intensiv under universitetets seminarium ”Hur svårt kan det vara? Om klimatkunskap och kloka beslut” i Almedalen. Stockholms universitets forskare tog också upp exempel på forskning över disciplingränserna som har gett resultat.

Fanny Forsberg Lundell

Humaniora är inte grädde på moset

Mer humaniora behövs på arbetsmarknaden! Det var panelen i Almedalen överens om under universitetets seminarium ”För lite humaniora – om arbetsmarknadens behov av bildning, utbildning och kunskap”.

Astrid på VR-seminarium

”Låt lärosätena själva ta ansvar för forskningskvaliteten”

Rektor Astrid Söderbergh Widding önskar sig ett system där universiteten själva får ta ansvar kvaliteten på forskningen. Det sade hon i Almedalen under Vetenskapsrådets paneldebatt på temat mätning av forskningskvalitet.

Kontakt

SU i Almedalen

Samverkansavdelningen
08-16 3097
almedalsveckan@su.se

Forskare i Almedalen 2016

Forskare i Almedalen 2016

I universitetets Almedalsprogram den 4 juli "För lite humaniora – om arbetsmarknadens behov av bildning, utbildning och kunskap" samt "Hur svårt kan det vara? Om klimatkunskap och kloka beslut" medverkade forskare från universitetet i diskussioner med inbjudna gäster.

Forskare i övriga seminarier

Förutom i universitetets egna seminarier medverkar många forskare i andra arrangörers program.

Alumner i Almedalen 2016

Alumner från Stockholms universitet finns alltid på plats under Almedalsveckan. I år noterar vi till exempel: Ulf Lindberg, Klas Ekman, Anna Kelly, och David Mothander.