Tidigare alumnevenemang

6. Alumnevenemang
  7. Tidigare alumnevenemang

Tidigare alumnevenemang

• Samtal kring lärartema Lärartema på afterwork Det var fokus på lärare när novembers "tredje tisdag" gick av stapeln. Tal av prorektor Clas Hättestrand, mingel och tema signerat BUV och Specialpedagogiska institutionen.
  • Människor som lyssnar på föreläsare Alumnevenemang i Reykjavik I början av november ordnade Stockholms universitet tillsammans med KTH och KI ett gemensamt alumnevenemang i samarbete med svenska ambassaden i Reykjavik.
  • After work med Frank Wilczek "Tredje tisdag" med nobelpristagare Frank Wilczek Höstregnet till trots tog sig ett stort antal alumner till Elite Palace Hotel för mingel och nätverkande. Och för att få lyssna på en nobelpristagare förstås.
  • Alumn-AW mingel Aktivt mingel på After Work-premiär Många tog chansen att återse gamla studiekamrater och knyta nya kontakter när premiären av ”Tredje tisdag” gick av stapeln den 17 september.
  • International Graduate School, klassåterträff 1979-80 Välfärdsstudier lockade studenter – som fastnade för Sverige De lämnade campus för att undvika ärtsoppa och pannkakor. Den svenska torsdagsklassikern gjorde inget vidare intryck på de internationella studenterna på 70-talet. Det gjorde däremot den svenska välfärdsmodellen.
  • Konstvisning på AlbaNova. Foto: Anna Niva Konsten på AlbaNova lyftes under guidad tur för alumner Stockholms universitets alumnnätverk ordnade i november två konstvisningar för sina medlemmar på universitetscentrum AlbaNova. Visningarna hölls på svenska respektive engelska och leddes av en av universitetets konstintendenter, Joakim Norrby.
  • Johan Lind, Armita Golkar, Alexander Mørk-Eidem, Katarina Bendtz och Rickard Ström på Dramatenbaren Mänsklighet diskuterades på Dramatenbaren I oktober hölls för första gången en poddinspelning arrangerad av Stockholms universitet i samarbete med Dramaten. Det var den tvärvetenskapliga podden Professor Magenta som med hjälp av tre gäster vände och vred på begreppet mänsklighet inför en nyfiken publik på Dramatenbaren.
  • Johanna Palmström och Hugo Thorén, ordförande i Samhällsvetenskapliga föreningen. Foto: Anna Niva "Att jobba om vartannat gav mig perspektiv på studierna" Stockholms universitets alumnnätverk och Samhällsvetenskapliga föreningen bjöd den 13 september in journalisten och alumnen Johanna Palmström till ett samtal om studier och arbetsliv på Café Bojan.
  • Matilda Kjellqvist Videla och Tanja Holm "Att skriva en artikel är som att skriva en hemtenta" Journalisten Tanja Holm märker att hon har haft mycket nytta av att ha läst humaniora. Tack vare det har hon fått verktyg för att förstå världen omkring sig – något hon hela tiden behöver göra i sitt jobb. 25 april besökte hon Humanistiska föreningen för att prata om livet efter studierna.
  • Alumnträff i Malmö Alumner från Stockholms universitet på nordisk alumnträff i Malmö 10 april anordnades en alumnträff i Malmö för alumner från nordiska lärosäten, där alumner från Stockholms universitet deltog. Alumnträffen skedde i anslutning till konferensen CASE Nordic Summit.