Bokning finns tillgänglig först från mitten av augusti. OBS! Bokning är bara möjligt för grupper, inte för enskilda besök.

P.S Information om att studera vid Stockholms universitet och Fysikshow ingår i det bokningsbara programmet. D.S

Eftermiddagsprogram på campus Frescati

Tider: 3 OKT 4 OKT
13.00-14.00 Besök 1 Besök 3
14.30-15.30 Besök 2 Besök 4

Lista på institutioner och ämnen (kompletteras med tider, platser och ämnen inom kort):

Asien, mellanöstern- och Turkietstudier

Ett pass inom ämnet arabiska och ett inom ämnet kinesiska.

Juridikum

2/10 Ett besök i rättegångssalen på Stockholms universitet.
3/10 Föreläsning + en rundvandring på SU tillsammans med Mångfaldsprojektet.
Info om ämnen kommer.

Institutionen för ekologi, miljö och botanik

Lecture in English + a short walk to the oak forests close to Stockholm University.
We talk about a diverse insect community on oak trees and share some of our groups research on insects in urban areas in Stockholm.

Företagsekonomiska institutionen/
Stockholm Business School

Marknadsföring, finansiering, reklam och PR, globalt ledarskap och redovisning. Hos oss får du kunskap om samhället och världen omkring dig, men också om dig själv och dina förmågor. Vi berättar om våra program och kurser som efter 3 års studier leder till kandidatexamen med företagsekonomi som huvudområde.

FysikShow (Fysikum)

I en sprakande liveshow med flytande kväve och teslaspolar, får du se fysiken som du aldrig har sett den förut. Forskare och studenter från Fysikum på Stockholms universitet visar ovanliga experiment, som skolorna ofta har svårt att genomföra.

Studentavdelningen

Att studera vid Stockholms universitet – så fungerar det! Hur är det att läsa vid Stockholms universitet och hur är det att vara student? Studievägledare och studenter berättar och svarar på frågor.

Statistiska institutionen

Psykologiska institutionen

Info om ämne kommer

Institutionen för pedagogik och didaktik

Kriminologiska institutionen

Info om ämne kommer

Fler möjliga besök kommer inom kort.

Gratis och öppet för alla

Forskardagarna är gratis och öppet för alla, men riktar sig framför allt till dig som gymnasieelev eller lärare på gymnasienivå. Alla föreläsningar samtal och aktiviteter är populärvetenskapligt inriktade och handlar förutom om aktuell forskning också om varför forskning är viktigt och om vad Stockholms universitet kan erbjuda blivande studenter.

Har du frågor? Kontakta oss på forskardagarna@su.se