1. Du är här:
  5. Evenemang
  6. Forskardagarna

FORSKARDAGARNA 2019

OBS NYTT FÖR I ÅR: Lärare vi ser gärna att du föranmäler din klass deltagande i hela Forskardagarna via länken nedan. Detta för att vi ska veta vilka som är på plats och ungefär hur många som kommer. Men OBS! förmiddagsprogrammet i Aula Magna är som vanligt öppet för alla utan särskild bokning. Har du inte anmält klassen går det bra att komma ändå.

Måndagen den 23 september stänger vi bokningen till eftermiddagsbesöken på institutioner och centra, men det finns fortfarande möjlighet att komma oanmäld på Fysikshow mellan 13.00-14.00 i Aula Magna (båda dagarna).

Föranmäl din klass via denna länk

Följ Forskardagarna på Facebook

Tid: 2-3 oktober
Plats: Aula Magna och Campus Frescati, Stockholms universitet

Möt några av våra forskare redan nu!

Fysikshow under Forskardagarna 2019 Foto: Niklas Björling

Nu kan du boka våra eftermiddagsbesök

Besök en rättegångssal. Gå på insektsvandring i en ekskog. Ta reda på hur statistik och AI hänger ihop eller varför kinesiska är så spännande. Från klockan 13.00 finns möjlighet att göra förbokade besök på utvalda institutioner och centra på Stockholms universitet.

Fysikshow Forskardagarna 2017 Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet

Här finns förmiddagsprogrammet i Aula Magna

Är havet vår soptipp eller vårt framtidshopp? Vad händer med hjärnan när vi lever livet i digital gemenskap? Vilket ansvar har vi egentligen för framtidens människor? Årets program sätter som vanligt fokus på några av tidens mest aktuella och brännande ämnen.

Forskardagarna föreläsning med Victor Galaz och Anna Roosvall. Foto: Niklas Björling

Missade du Forskardagarna 2018?

Vem har ansvaret för klimatet? Vad vet vi att vi vet om universums minsta beståndsdelar? Forskardagarna 2018 satte fokus på några av årets mest aktuella och brännande ämnen. Nu kan du se alla föreläsningar på su.se/play

Forskardagarna — 20 år av nyfikenhet

För 20.e året i rad arrangerades i år Forskardagarna, ett evenemang som startade när tillgängliga föreläsningar om forskningsresultat inte var en självklarhet.

Ansvarig: Samverkansavdelningen
E-post: forskardagarna@su.se

Vägbeskrivning:
Aula Magna, Frescati.

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: Bussarna 50, 540, 608 samt 670.
  • Bil: Östra sidan om Roslagsvägen norr om Roslagstull.

Vill du veta vad som händer under Forskardagarna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Din e-postadress

Länk till Forskardagarna på su.se/play