1. Du är här:
  6. Forskardagarna

FORSKARDAGARNA 2019

Följ Forskardagarna på Facebook

Tusen tack för allt engagemang alla ni som deltog i årets Forskardagarna! Vi ber tusen gånge om ursäkt till er som inte kom in till onsdagens pass! Nästa år blir det obligatorisk anmälan till Forskardagarna så att det inte upprepas.

Nedan finns hela förmiddgsprogrammet uppdelat på de två dagarna. Vi återkommer inom kort med separata filmer för varje föreläsning.

Torsdag 3 oktober:

Onsdag 2 oktober:

Glöm inte att ladda ner appen SU Conference.
Här hittar du allt du behöver på plats.

Fysikshow Forskardagarna 2017 Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet

Här finns förmiddagsprogrammet i Aula Magna

Är havet vår soptipp eller vårt framtidshopp? Vad händer med hjärnan när vi lever livet i digital gemenskap? Vilket ansvar har vi egentligen för framtidens människor? Årets program sätter som vanligt fokus på några av tidens mest aktuella och brännande ämnen.

Fysikshow under Forskardagarna 2019 Foto: Niklas Björling

Bokning av eftermiddagsbesök stängd

Men det finns fortfarande möjlighet att komma oanmäld på Fysikshow mellan 13.00-14.00 i Aula Magna (båda dagarna). För dig som redan bokat. Här finns lista på de besök som funnits tillgängliga. Tänk på att vissa institutioner kan ligga en bit från Aula Magna.

Forskardagarna föreläsning med Victor Galaz och Anna Roosvall. Foto: Niklas Björling

Missade du Forskardagarna 2018?

Vem har ansvaret för klimatet? Vad vet vi att vi vet om universums minsta beståndsdelar? Forskardagarna 2018 satte fokus på några av årets mest aktuella och brännande ämnen. Nu kan du se alla föreläsningar på su.se/play

Forskardagarna — 20 år av nyfikenhet

För 20.e året i rad arrangerades i år Forskardagarna, ett evenemang som startade när tillgängliga föreläsningar om forskningsresultat inte var en självklarhet.

Ansvarig: Samverkansavdelningen
E-post: forskardagarna@su.se

Vägbeskrivning:
Aula Magna, Frescati.

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: Bussarna 50, 540, 608 samt 670.
  • Bil: Östra sidan om Roslagsvägen norr om Roslagstull.

Vad är Forskardagarna?

Är du nyfiken på hur världen fungerar? Vill du vara med och påverka framiden? Börja med att komma till Forskardagarna. Här delar Stockholms universitets bästa forskare med sig av sin forskning inom några av dagens mest brännande och aktuella ämnen. Forskardagarna är gratis och öppet för alla, men riktar sig framför allt till dig som gymnasieelev eller lärare på gymnasienivå.

Vill du veta vad som händer under Forskardagarna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Din e-postadress

Se tidigare års Forskardagarna på su.se/play