1. Du är här:
  5. Evenemang
  6. Forskardagarna

FORSKARDAGARNA 2019

OBS NYTT FÖR I ÅR: Lärare vi ser gärna att du föranmäler din klass deltagande i Forskardagarna via länken nedan. I samma länk finns även möjlighet att boka in klassen till det bokningsbara eftermiddagsprogrammet på institutioner och centra (OBS här är antalet platser begränsat för varje aktivitet).

Föranmäl och boka eftermiddagsprogram via denna länk

Tid: 2-3 oktober
Plats: Aula Magna och Campus Frescati, Stockholms universitet

Möt några av våra forskare redan nu!

Fysikshow under Forskardagarna 2019 Foto: Niklas Björling

Nu kan du boka våra eftermiddagsbesök

Besök en rättegångssal. Gå på insektsvandring i en ekskog. Ta reda på hur statistik och AI hänger ihop eller varför kinesiska är så spännande. Från klockan 13.00 finns möjlighet att göra förbokade besök på utvalda institutioner och centra på Stockholms universitet.

Fysikshow Forskardagarna 2017 Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet

Här finns förmiddagsprogrammet i Aula Magna

Är havet vår soptipp eller vårt framtidshopp? Vad händer med hjärnan när vi lever livet i digital gemenskap? Vilket ansvar har vi egentligen för framtidens människor? Årets program sätter som vanligt fokus på några av tidens mest aktuella och brännande ämnen.

Forskardagarna föreläsning med Victor Galaz och Anna Roosvall. Foto: Niklas Björling

Missade du Forskardagarna 2018?

Vem har ansvaret för klimatet? Vad vet vi att vi vet om universums minsta beståndsdelar? Forskardagarna 2018 satte fokus på några av årets mest aktuella och brännande ämnen. Nu kan du se alla föreläsningar på su.se/play

Forskardagarna — 20 år av nyfikenhet

För 20.e året i rad arrangerades i år Forskardagarna, ett evenemang som startade när tillgängliga föreläsningar om forskningsresultat inte var en självklarhet.

Ansvarig: Samverkansavdelningen
E-post: forskardagarna@su.se

Vägbeskrivning:
Aula Magna, Frescati.

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: Bussarna 50, 540, 608 samt 670.
  • Bil: Östra sidan om Roslagsvägen norr om Roslagstull.

Vill du veta vad som händer under Forskardagarna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Din e-postadress

Länk till Forskardagarna på su.se/play