1. Du är här:

Föreläsningen Havet - soptipp eller framtidshopp? Foto: Jens Lasthein

Tid: 6-7 oktober
Plats: Stockholms universitet, Aula Magna och Campus Frescati

Under två dagar i oktober bjuder vi in till föreläsningar med några av Stockholms universitets bästa forskare. För skolor finns möjlighet att besöka ett urval av våra institutioner och centra. Alla föreläsningar är gratis och öppna för alla. Årets program presenteras under våren.

Fysikshow under Forskardagarna 2018 Foto: Niklas Björling

Missade du Forskardagarna 2019?

Är havet vår soptipp eller vårt framtidshopp? Vad händer med hjärnan när vi lever livet i digital gemenskap? Vilket ansvar har vi egentligen för framtidens människor?

Forskardagarna — 22 år av nyfikenhet

För 22.e året i rad arrangerades Forskardagarna, ett evenemang som startade när tillgängliga föreläsningar om forskning inte var en självklarhet.

Vad är Forskardagarna?

Är du nyfiken på hur världen fungerar? Vill du vara med och påverka framtiden? Börja med att komma till Forskardagarna. Här delar Stockholms universitets bästa forskare med sig av sin kunskap inom några av dagens mest brännande och aktuella ämnen. Forskardagarna är gratis och öppet för alla, men riktar sig framför allt till dig som gymnasieelev eller lärare på gymnasienivå.

Vill du veta vad som händer under Forskardagarna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Din e-postadress

Se tidigare års Forskardagarna på su.se/play

Länk till Forskardagarna på su.se/play

E-post: forskardagarna@su.se

Vägbeskrivning:
Aula Magna, Frescati.

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: Bussarna 50, 540, 608 samt 670.
  • Bil: Östra sidan om Roslagsvägen norr om Roslagstull.