Datum och tid: Torsdag 3 oktober 2019 klockan 14:30 – 17:00
Plats: Kungliga Skogs- och lantbruksakademien, Drottninggatan 95B, Stockholm

Sverker Sörlin föreläser under titeln: The ‘environment’ – Unearthing the past, present and future of one of the most successful policy concepts of the twentieth century.
Sverker Sörlins forskning omfattar bland annat vetenskapshistoria, forskningspolitik, miljöhistoria och populärhistoria. Han har nyligen publicerat en bok om miljöhistoria: The Environment – A History of the Idea.

Efter föreläsningen följer en paneldiskussion med Sverker Sörlin; Fiona Lambe, forskare vid Stockholm Environment Institute; Rebecka Le Moine, bevarandebiolog och riksdagsledamot för Miljöpartiet samt Olle Torpman, forskare i filosofi vid Stockholms universitet.

Evenemanget avslutas med ett mingel.

Gordon Goodman Memorial Lecture arrangeras årligen av Stockholm Environment Institute, Kungliga Vetenskapsakademien och Stockholms universitet.

Program och mer information.
Anmäl dig här!