Två glada studenter utanför Aula Magna

Seminarieprogram kl. 13.00–14.30

Programmet i Aula Magna teckenspråkstolkas och direktsänds via su.se/play. Moderatorer är studentambassadörerna Ellen König Winqvist och Christian Masarov.

Välkommen till Stockholms universitet

Vice rektor Astri Chamberlein Muren och studentkårens vice ordförande Anton B. Hjelm hälsar välkommen.

Kom igång med IT och Biblioteket

IT-avdelningen och Biblioteket informerar om sina tjänster, IT-säkerhet och universitetskort.

Hur klarar jag studierna?

Få konkreta tips om studieteknik samt information om Studie- och språkverkstadens verksamhet.

Studentlivet vid SU

Stockholms universitets studentkår guidar dig till aktiviteter och föreningar på campus.

Studenthuset – service till dig som student

Presentation av de stöd- och servicefunktioner som finns vid Studentavdelningen för studenter.

Erik Huss – en inspirerande alumn

Erik Huss uppe på Kaskasatjokka 2076 m.ö.h.

Geograf, glaciolog och journalist. Erik har haft ledande positioner inom reklam och marknadsföring, forskat om globala miljöfrågor, haft pressansvar för Nobelprisen vid Kungliga vetenskapsakademin m.m. m.m.

Under sina många år i fält, från ökenstudier i Sahara till forskningsarbete i Norra Lappland och Antarktis med fokus på glaciologi och miljöfrågor har han kommit till insikt om hur mycket människan påverkar planeten. År 2016 grundade han därmed det egna företaget Husstainability som hjälper företag och organisationer att ställa om till en mer ansvarsfull verksamhet som minimerar skadan för planeten och samtidigt maximera affärsnyttan.

Mässa kl. 14.30–16.00

Träffa Stockholms universitets studentkår och en mängd fakultets- och kårföreningar för tips om ett aktivt och roligt studentliv. Studie- och karriärvägledare, Särskilt pedagogiskt stöd, Biblioteket och många fler av universitetets enheter finns också på plats för att svara på dina frågor.

I samarbete med Fazer Food & Co Lantis bjuder vi på kaffe och kaka i caféet i Allhuset som ligger i anslutning till Aula Magna.

Utställare

På plan 4 och 5 i Aula Magna.

KÅR- OCH FAKULTETSFÖRENINGAR

Studentpalatset

Universitetskyrkan

Sociala aktiviteter

Bekanta dig med andra nya studenter genom att delta i någon av de aktiviteter som arrangeras under eftermiddagen och kvällen! Anmäl dig till studentkårens Facebook-event för att få uppdateringar om fler välkomstaktiviteter vid terminsstart.

Speed-friending i Rotundan kl. 14.30–16.00

Vill du hitta nya kompisar att hänga med resten av kvällen eller under din studietid här på Stockholms universitet? Kom på speed-friending i Rotundan, Allhuset som arrangeras av studentkåren.

Campuspubrunda med studentkåren kl. 16.00

Stockholms universitets studentkår samlar alla studenter som är pubsugna utanför Aula Magna kl. 16.00 för gemensam avfärd mot de olika pubarna. Samtliga studentpubar har gratis inträde och priserna på mat och dryck är humana.

Studentpubar från kl. 16.00

Gula villan är i vanliga fall hemorten för de studenter som studerar vid den humanistiska fakulteten. Under välkomstdagen öppnar de upp sitt pubhus för samtliga studenter, och känner vi dem rätt så blir det trevlig musik, vegetarisk mat och skönt umgänge.

Även Café Bojan har öppet för att ta emot alla nya studenter med skön pub och bra DJ. Café Bojan är i vanliga fall hemvisten för studenter från den samhällsvetenskapliga fakulteten, men dörrarna är öppna för samtliga studenter.

Varmt välkommen!