Ung kille med glatt leende.

Välkomsdagen består av flera olika aktiviteter. Se programmet nedan och planera själv din dag.

Grafiskt schema över programpunkterna. Informationen finns även som text på sidan.

Seminarieprogram kl. 12 och kl. 14

Obs! Seminarieprogrammet ges vid två tillfällen, kl. 12.00–13.30 och kl. 14.00–15.30. Välj den tid som passar dig bäst.

Programmet teckenspråkstolkas. Moderatorer är Torkel Gure och Cynthia Ohenhen.

Välkommen till Stockholms universitet

Vice rektor Elisabeth Wåghäll Nivre och studentkårens ordförande hälsar välkommen.

Kom igång med IT och Biblioteket

IT-avdelningen och Biblioteket informerar om sina tjänster, IT-säkerhet och universitetskort.

Vässa din studieteknik och slipa ditt skrivande

Få konkreta tips om studieteknik samt information om Studie- och språkverkstadens verksamhet.

Studentlivet vid SU

Stockholms universitets studentkår guidar dig till aktiviteter och föreningar på campus.

Studenthuset – service till dig som student

Presentation av de stöd- och servicefunktioner som finns vid Studentavdelningen för studenter.

Carolin Solskär – en inspirerande alumn

Porträtt av Carolin Solskär

Carolin Solskär började sin karriär som sjöman när hon var 14 år och hann under sina nio år till sjöss korsa Atlanten nio gånger. Vid tjugotre års ålder började hon studera systemvetenskap och företagsekonomi vid Stockholms universitet och fick därefter drömjobbet vid Microsoft. Idag är hon Head of Innovation på ett av Sveriges just nu hypeade techbolag, Nordic Tech House. Carolins resa från sjöman till tech har inte varit rak. Hon kommer att dela med sig av sina bästa tips på hur man överlever åren som student och når framgång.

Mässa och fika kl. 13–16

Träffa Stockholms universitets studentkår och en mängd fakultets- och kårföreningar för tips om ett aktivt och roligt studentliv. Studie- och karriärvägledare, Särskilt pedagogiskt stöd, Biblioteket och många fler av universitetets enheter finns också på plats för att svara på dina frågor.

I samarbete med Fazer Food & Co Lantis bjuder vi på kaffe och kaka i caféet i Allhuset i anslutning till Aula Magna.

Utställare på plan 4 och 5

Samhällsvetenskapliga Föreningen

SSCO – Stockholms studentkårers centralorganisation

SSK S-studenter Stockholm

Stockholm Model United Nations (SMUN)

Stockholms Studenters IF

Stockholms Universitets Fotbollsförening

Stockholms universitets studentkår

Stockholms Universitets Studentkårs Klubbmästeri

Studentpartiet

SUPERFORM

Symbios

Syrianska/Arameiska Akademikerföreningen

Vänsterns Studentförbund

UNIVERSITETETS ENHETER

Allmän studie- och karriärvägledning

Institutionen för svenska och flerspråkighet

Internationell mobilitet

IT Helpdesk

Språkstudion

Studenthälsan

Studie- och språkverkstaden

SU Holding/SU Inkubator samt Drivhuset

Särskilt pedagogiskt stöd

Universitetsbiblioteket

ÖVRIGA

Frescati Sports Center

Lärarjouren

MultiMind Bemanning AB

Studentpalatset

Timetravels

Guidade turer kl. 13 och kl. 15

En grupp personer som går en guidad tur.

Stockholms universitets studentkår arrangerar guidade turer runt campus Frescati. Turerna tar cirka 45 minuter och ges på både svenska och engelska. Start på gräsmattan utanför Aula Magna.

Sociala aktiviteter med studentkåren

Välkomstdagen är ett bra tillfälle att knyta några första nya kontakter med andra nya studenter.

Speed Friending kl. 14–16

Vill du hitta nya kompisar att hänga med resten av kvällen eller under din studietid här på Stockholms universitet? Kom på Speed Friending! Ingen föranmälan, det är bara att dyka upp och mingla. I Rotundan, Allhuset (i anslutning till Aula Magna).

Campuspubrunda kl. 16

Stockholms universitets studentkår samlar alla studenter som är pubsugna utanför Aula Magna kl. 16.00 för gemensam avfärd mot de olika pubarna. Samtliga studentpubar har gratis inträde och priserna på mat och dryck är humana.

Studentpubar från kl. 16 till sent

Gula villan är i vanliga fall hemorten för de studenter som studerar vid den humanistiska fakulteten. Under välkomstdagen öppnar de upp sitt pubhus för samtliga studenter, och känner vi dem rätt så blir det trevlig musik, vegetarisk mat och skönt umgänge.

Även Café Bojan har öppet för att ta emot alla nya studenter med skön pub och bra DJ. Café Bojan är i vanliga fall hemvisten för studenter från den samhällsvetenskapliga fakulteten med pub varje torsdag, men dörrarna är öppna för samtliga studenter. Föreningen lärarstudenter håller också hus på Bojan och driver pub på tisdagar.

Gröna Villan är hem för Naturvetenskapliga Föreningen och har pub varje torsdag. Ibland har även SUS KM pub i dess lokaler på onsdagar. Nu deltar de två föreningarna vid Välkomstdagen och öppnar upp för alla studenter, så väl nya som gamla.

Varmt välkommen!