Arrheniuslaboratoriet

Arrheniuslaboratoriet. Foto: Eva Dahlin.

Genom tiderna har fyra forskare som har varit verksamma vid universitetet tagit emot Nobelpriset. Dessutom har en forskare mottagit Sveriges Riksbanks pris för ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

Under denna promenad komer du ha möjlighet att lära mer om dessa pristagare och Stockholms universitets koppling till Nobelpriset.

Promenadens guide är will be Anders Bárány, professor i teoretisk fysik som 1989–2003 var sekreterare för Nobelkommittén i fysik. Bárány är ledamot av  Kungliga Vetenskapsakademien sedan 2005. Han var tidigare vice museichef vid Nobel Prize Museum och har även varit seniorrådgivare där.

Tid: Tisdag 8 Oktober, kl. 14:00 - 15:30

Samling: På trappan utanför tunnelbaneingången

Språk: Engelska

Promenaden är kostnadsfri.

Nobel Calling Stockholm arrangeras av Nobel Prize Museum i samarbete med Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet, Stockholms Stad, Stockholms Akademiska Forum (STAF), Stockholms Stadsbibliotek, Kulturhuset Stadsteatern, Forum/Debatt, Stockholms Stadshus, Stockholms Stadsarkiv, Vetenskapsrådet och Riksbanken.

Klicka här för att komma till anmälan.