Nobel Calling

Nobel Calling Stockholm 2020

Nobel Calling Stockholm 2020

I samarbete med Nobel Prize Museum och andra aktörer arrangerar Stockholms universitet "Nobel Calling Stockholm 2020".

Tidigare evenemang

Nobel Laureate Frank Wilczek and host Johanna Koljonen

Frank Wilczek om fysiken, Nobelpriset, skönhet och kunskap

Hur hänger skönhet och kunskap ihop med de lagar som styr vårt universum? Vad betyder ett Nobelpris? Och vad innebär upptäckten av den starka kraften? En öppen föreläsning på Kulturhuset Stadsteatern med Nobelpristagaren Frank Wilczek, professor i teoretisk fysik vid Stockholms universitet.

How to pick a Nobel Laureate

How are Nobel Laureates chosen?

How does the nomination process work? What does the will of Alfred Nobel say? Listen to experts talk about how the Nobel Prizes are chosen.

Pristagare från universitetet

Nobelmedaljen. Nobelmedaljen är ett av Nobelstiftelsens registrerade varumärken

Genom tiderna har fyra forskare som har varit verksamma vid universitetet tagit emot Nobelpriset. Dessutom har en forskare mottagit Sveriges Riksbanks pris för ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

Universitetets forskare i Nobelkommittéerna

Sekreterarposterna för kemi och ekonomisk vetenskap innehas av forskare vid Stockholms universitet. Dessutom ingår flera av universitetets forskare i de kommittéer som utser pristagarna till Nobelpris och priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

Vad är Nobel Calling Stockholm?

Nobel Calling Stockholm 2020

Nobel Calling Stockholm arrangeras av Nobel Prize Museum i samarbete med Stockholms universitet och andra samarbetspartners.