Invigningen av Prideparaden 2018. Flaggor, scen, folkhav Foto: Per Larsson
Prideparaden 2018 Foto: Per Larsson

"Jag hoppas att vi blir många som tar chansen att delta, säger Jerker Dahne, avdelningschef för Studentavdelningen.

Förmingla med Academic Pride

Årets parad startar med ett förmingel med Academic Pride klockan 11.30 i Medicinska Föreningen's Aula på Nobels väg 10 vid Karolinska Institutet, Campus Solna. Förregistrerade deltagare får lättare mat och dryck och en t-shirt. Efter minglet tar alla gemensamt buss 3 till Kungsholmstorg för att gå med i Paraden som startar klockan 13.00. Mer info och anmälan finns i länken till Facebookevenemanget ovan, samt via direktlänk:

Alla välkomna till paraden

För att gå i paraden krävs ingen anmälan. Vänner och familj är också välkomna att gå under Academic Pride tillsammans med oss. Mötesplats: Kungsholms strand klockan 13.00. Information om Academic Prides starnummer publiceras i evenemanget på Facebook ovan så fort det finns tillgängligt.

Academic Pride

”Academic Pride” är ett samarbete kring Stockholm Pride mellan flera av Stockholms lärosäten med tillhörande studentkårer, bland andra Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Handelshögskolan, Kungliga tekniska högskolan, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Logo kårföreningen Rainbows
Kårförening för HBTQIA+studenter

Deltagandet i Pride arrangeras tillsammans med Stockholms universitet, Studentkåren och kårföreningen Rainbows, en kårförening för universitetets HBTQIA+studenter.

Kontakt

För frågor kring Stockholms universitets deltagande i Pride, kontakta koordinator Parasto Rosencrantz, jämlikhetssamordnare på Studentavdelningen.
E-post: jamlikhet@su.se