Invigningen av Prideparaden 2018. Flaggor, scen, folkhav Foto: Per Larsson
Prideparaden 2018 Foto: Per Larsson

SU Pride arrangerades tillsammans med Stockholms universitets studentkår och Kårföreningen Rainbows.

Viktigt synliggörande

Alla studenter har rätt att känna sig trygga och välkomna vid Stockholms universitet. Studentkåren arbetar aktivt för att universitetet ska motverka diskriminering på grund av sexuell läggning. Men vi på SUS tycker även att det är viktigt att synliggöra HBTQ-frågorna både på campus och inom akademin. Det är därför med stolthet som jag och SUS har deltagit vid Pride”, säger Martina Cederlid som är vice ordförande för SUS.

Pre-Pride nytt för i år

I maj arrangerades för första gången Pre-Pride på Campus Frescati, ett evenemang som kommer att bli återkommande. Målet med Pre-Pride är att uppmärksamma studentlivet som HBTQ-person och arbetet med normkritik, men även den forskning som finns på universitetet som har ett HBTQ-perspektiv.

Academic Pride

”Academic Pride” är ett samarbete kring Stockholm Pride mellan flera av Stockholms lärosäten med tillhörande studentkårer, bland andra Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Handelshögskolan, Kungliga Tekniska högskolan, Sophiahemmet och Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Kontakt

För frågor kring Stockholms universitets deltagande i Pride, kontakta koordinator Parasto Rosencrantz, jämlikhetssamordnare på Studentavdelningen.
E-post: jamlikhet@su.se