Stockholm Pride

5. Evenemang
  6. Stockholm Pride

Inställt - Pre-Pride 2020 på Stockholms universitet

Studentsamtal under Pre-Pride 2019. Tre studenter vid ståbord i Studenthuset. Foto: Niklas Björling

Tid: 19 maj
Plats: Stockholms universitet, Studenthuset och Campus Frescati

Vi måste tyvärr meddela att årets Pre-Pride ställs in på grund av osäkerhet om läget i maj när det gäller covid-19. Academic Pride planeras därmot som tidigare. Pre-Pride uppmärksammar studentlivet som HBTQ-person och arbetet med normkritik, men även den HBTQ-relaterade forskning som finns på Universitetet.

Invigningen av Prideparaden 2018. Flaggor, scen, folkhav Foto: Per Larsson

Stort intresse för Pride 2019

För andra året i rad gick Stockholms universitet i Prideparaden under universitetsgemensamma Academic Pride. Högst var intresset bland studenter och antalet deltagare från Stockholms universitet var märkbart större än förra året. "Kul eftersom det är en folkfest som i slutändan firar grundläggande demokratiska principer, säger Parasto Rosencrantz, jämlikhetssamordnare på Studentavdelningen.

Vägbeskrivning

Huvuddelen av Stockholms universitet är beläget vid Frescati

• T-banestation: Universitetet.
  • Roslagsbanan: Universitetet.
  • Buss: 50, 52, 540, 608, 624C, 628C, 639, 670, 676 och 680.
  • Bil: östra sidan om Roslagsvägen norr om Roslagstull.
Puff för SU Play

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube