Leidenrankningen gör flera olika rankningar och när det gäller indikatorn som visar hur stor andel av Stockholms universitets artiklar som tillhör världens 10 procent mest citerade inom sina ämnen (PP top 10%) hamnar Stockholms universitet på plats 160 i världen. Listan toppas av Massachusetts Institute of Technology, Princeton University och Stanford University.

I Sverige ligger Stockholms universitet på plats tre efter Karolinska Institutet och Chalmers tekniska högskola.

När det gäller andelen publikationer som tillhör världens 1 procent mest citerade artiklar inom sina fält (PP top 1%) hamnar Stockholms universitet på plats 75 i världen.

En nyhet i Leidenrankningen i år är indikatorn som visar lärosätens Open Access-publikationer, och här hamnar Stockholms universitet på plats 84 i världen med cirka 60 procent publikationer som är fria att läsa i någon form. Stockholms universitet ligger på första plats i Sverige när det gäller denna kategori, Linköpings universitet ligger på andra plats och Karolinska Institutet på tredje plats.

Centre for Science and Technology Studies (CWTS) vid Leiden University, Nederländerna, står bakom Leidenrankningen.