Leidenrankningen gör flera olika rankningar och när det gäller indikatorn som visar hur stor andel av Stockholms universitets artiklar som tillhör världens 10 procent mest citerade inom sina ämnen (PP top 10%) hamnar Stockholms universitet på plats 189 i världen. Listan toppas av Rockefeller University, Massachusetts Institute of Technology och Princeton University.
I Sverige ligger Stockholms universitet på plats två efter Karolinska Institutet.

När det gäller andelen publikationer som tillhör världens 1 procent mest citerade artiklar inom sina fält (PP top 1%) hamnar Stockholms universitet på plats 194 i världen.

Nytt för i år är att Leidenrakningen har ökat antal lärosäten de analyserar från 963 till 1176.
När det gäller lärosätens Open Access-publikationer hamnar Stockholms universitet på plats 111 i världen med 67,6 procent publikationer som är fria att läsa i någon form. Stockholms universitet ligger på första plats i Sverige när det gäller denna kategori, Karolinska Institutet ligger på andra plats och Linköpings universitet på tredje plats.
Centre for Science and Technology Studies (CWTS) vid Leiden University, Nederländerna, står bakom Leidenrankningen.