QS Rankings by Subject

Stockholms universitet är bäst i Sverige inom sex ämnen: lingvistik, filosofi, geologiska och marina vetenskaper, miljövetenskap, socialpolitik och administration samt sociologi. Stockholms universitet intar också en ledande position tillsammans med ett annat svenskt lärosäte inom sex andra ämnen: utbildningsvetenskap, juridik, moderna språk, antropologi, kommunikation och medievetenskap, engelska och litteratur.
Stockholms universitet rankas bland de 50 bästa i världen inom fem ämnen: miljövetenskap (31), socialpolitik och administration (36), lingvistik (41), sociologi (41) och geografi (48).
QS Rankings publiceras årligen av det brittiska företaget Quacquarelli Symonds (QS).
Rankningen görs för att hjälpa blivande studenter att identifiera de ledande universiteten inom ett visst ämne. För att ranka universiteten används bland annat indikatorer som antalet citeringar och resultat från globala undersökningar av arbetsgivare och akademiker.
Massachusetts Institute of Technology (MIT) är världens bästa universitet i tolv ämnen i årets QS World University Ranking by Subject, följt av Harvard University på andra plats och University of Oxford på tredje plats.
Läs mer: QS World University Rankings by Subject