De ämnen vid Stockholms universitet som rankas inom topp hundra i världen är lingvistik (46), miljövetenskap (33), geografi (40), antropologi (47), socialpolitik och administration (24) och sociologi (45). Ekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap, filosofi samt geologiska och marina vetenskaper hamnar på plats 51–100.

Bäst i landet inom humaniora

Stockholms universitets är enligt QS bäst i landet inom hela området humaniora, och på plats 107 i världen. Inom ämnena lingvistik, filosofi, antropologi, utbildningsvetenskap, socialpolitik och administration och sociologi är Stockholms universitet främst i landet. Inom ämnena moderna språk, kemi, geologiska och marina vetenskaper, miljövetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap och juridik kommer Stockholms universitet på delad förstaplats med annat svenskt lärosäte.

QS World University Rankings by Subject

QS Rankings publiceras årligen av brittiska Quacquarelli Symonds (QS). Rankningarna innehåller både internationella och nationella rankningstabeller av universitet och ämnen. QS Rankings anses vara en av de tre mest använda och inflytelserika universitetsrankningarna i världen tillsammans med Times Higher Education World University Rankings och Academic Ranking of World Universities.

Läs mer här om QS World University Rankings.