Experter

Experter vid Stockholms universitet

• Foto: Roland Magnusson/Mostphotos Första maj och arbetarrörelsen 2018-04-27 Den första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag, och många går i demonstrationståg och deltar i politiska torgmöten. Här är några av experterna från Stockholms universitet som kan berätta varför.
  • Foto: MostPhotos Vinter-OS i Sydkorea - vem kan vad? 2018-01-25 Idrott har många perspektiv och påverkar samhället på många sätt. Här finns några av Stockholms universitets experter som kan kommentera vinter-OS.
  • Aula Magna i vinterskrud. Foto: Eva Dalin Jul, nyår och vinter ur olika perspektiv 2018-01-25 Tips på forskare vid Stockholms universitet som journalister kan kontakta i frågor med koppling till jul, nyår och vinter.
  • Kyrkor i Stockholm. Foto: Jörgen Bothén/Mostphotos. Kyrkovalet – experter vid Stockholms universitet 2017-09-07 Stockholms universitet har ett antal forskare som kan kommentera kyrkovalet och svara på frågor kring Svenska kyrkan och religion i allmänhet.
  • Askölaboratoriet i Trosa skärgård. Foto: Anna-Karin Landin Sommarexperter vid Stockholms universitet 2017 2017-06-21 Forskare och experter vid Stockholms universitet finns tillgängliga även under sommaren. Här finns en sammanställning över våra experter på allt från algblomning i Östersjön till camping.
  • små plantor i krukor Experter på klimat och klimatförändringar 2017-05-23 Universitetets forskningsområden rymmer en rad olika aspekter av klimatet och klimatförändringar och har många experter inom klimatforskningen.
  • tatuerad kvinnokampsymbol Internationella kvinnodagen 2017-03-06 Här är några av de forskare vid universitetet med inriktning på genus, jämställdhet eller feminism.
  • Frescati på sommaren Sommarexperter 2016 från Stockholms universitet 2016-11-11 Forskare och experter från Stockholms universitet finns tillgängliga under sommaren också. Här finns en sammanställning över våra experter på allt från Brexit till husvagnssemestrar.
  • Vita huset. Foto: Maria Groth Valresultat USA - experter vid SU 2016-11-09 Forskare vid Stockholms universitet som kan kommentera USAs valresultat och effekterna av detta.
  • Gammal illustration av en bödel som är på väg att avrätta en person med svärd Halloween och Allhelgonahelgen 2016-10-27 Här är en lista på forskare vid Stockholms universitet som gärna svarar på frågor om sina respektive ämnen, alla med koppling till Halloween eller Allhelgonahelgen.

Presstjänsten
press@su.se

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube

Stockholms universitet på Twitter