Experter

Experter vid Stockholms universitet

• Minneslund. Foto: MostPhotos Halloween och Allhelgona 2018-10-25 Här är en lista på forskare vid Stockholms universitet som gärna svarar på frågor om sina respektive ämnen, alla med koppling till Halloween eller Allhelgonahelgen.
  • Drönarbild över Frescati. Sommar 2018 – experter vid Stockholms universitet 2018-06-26 Forskare vid Stockholms universitet finns tillgängliga även under sommaren. Här finns en sammanställning över våra experter på allt från sommartorp till båtliv.
  • elever i skolmiljö Skola och utbildning – experter vid Stockholms universitet 2018-06-05 Nedan listas ett urval av våra forskare som kan svara på frågor om skola och utbildning. Hittar du inte vad du söker, kontakta gärna våra presskontakter inom dessa områden.
  • gammalt båtvrak efter flyktingar Integration och migration – experter vid Stockholms universitet 2018-06-05 På Stockholms universitet finns en mängd forskare som kan svara på frågor om integration och migration, här listar vi några av dem.
  • plantor Klimat och klimatförändringar – experter vid Stockholms universitet 2018-06-04 På Stockholms universitet finns många forskare som kan klimat och klimatförändringar, vi listar några av dem nedan.
  • Riksdagen Svensk politik och val 2018-06-01 Här är ett urval av våra forskare som kan kommentera valrörelsen, utspel och partipolitik, och som kan svara på frågor om demokrati, rösträtt och svensk politik.
  • Foto: Roland Magnusson/Mostphotos Första maj och arbetarrörelsen 2018-04-27 Den första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag, och många går i demonstrationståg och deltar i politiska torgmöten. Här är några av experterna från Stockholms universitet som kan berätta varför.
  • Foto: MostPhotos Vinter-OS i Sydkorea - vem kan vad? 2018-01-25 Idrott har många perspektiv och påverkar samhället på många sätt. Här finns några av Stockholms universitets experter som kan kommentera vinter-OS.
  • Aula Magna i vinterskrud. Foto: Eva Dalin Jul, nyår och vinter ur olika perspektiv 2018-01-25 Tips på forskare vid Stockholms universitet som journalister kan kontakta i frågor med koppling till jul, nyår och vinter.
  • Kyrkor i Stockholm. Foto: Jörgen Bothén/Mostphotos. Kyrkovalet – experter vid Stockholms universitet 2017-09-07 Stockholms universitet har ett antal forskare som kan kommentera kyrkovalet och svara på frågor kring Svenska kyrkan och religion i allmänhet.
  • Askölaboratoriet i Trosa skärgård. Foto: Anna-Karin Landin Sommarexperter vid Stockholms universitet 2017 2017-06-21 Forskare och experter vid Stockholms universitet finns tillgängliga även under sommaren. Här finns en sammanställning över våra experter på allt från algblomning i Östersjön till camping.
  • tatuerad kvinnokampsymbol Internationella kvinnodagen 2017-03-06 Här är några av de forskare vid universitetet med inriktning på genus, jämställdhet eller feminism.
  • Gammal illustration av en bödel som är på väg att avrätta en person med svärd Halloween och Allhelgonahelgen 2016-10-27 Här är en lista på forskare vid Stockholms universitet som gärna svarar på frågor om sina respektive ämnen, alla med koppling till Halloween eller Allhelgonahelgen.
  • brexit illustration Experter som svarar på frågor om Brexit 2016-06-13 Lista på experter vid universitetet som gärna svarar på frågor om potentiella konsekvenser av ett brittiskt utträde ur EU.
  • Illustration alla hjärtans Alla hjärtans dag - experter 2015-02-10 Forskare vid Stockholms universitet som kan alltifrån vad som händer i hjärnan när man blir kär, till hur det ligger till med fertiliteten i postindustriella samhällen.

Presstjänsten
press@su.se

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube

Stockholms universitet på Twitter