Experter

Experter vid Stockholms universitet

• Tända ljus på Skogskyrkogården. Foto: Mostphotos Halloween och Allhelgonahelgen 2019-10-17 Stockholms universitet har ett antal forskare som gärna svarar på frågor sina respektive ämnen, alla med koppling till Halloween eller Allhelgonahelgen.
  • plantor Klimat och klimatförändringar – experter vid Stockholms universitet 2019-09-30 På Stockholms universitet finns många forskare som kan klimat och klimatförändringar, vi listar några av dem nedan.
  • Installations- och promotionshögtiden, Stockholms stadshus. Foto: Ingmarie Andersson Expertlista för högtider, ceremonier och ritualer 2019-09-20 Här listas forskare vid Stockholms universitet som kan svara på frågor om högtider, ceremonier och ritualer.
  • elever i skolmiljö Skola och utbildning – experter vid Stockholms universitet 2019-07-09 Nedan listas ett urval av våra forskare som kan svara på frågor om skola och utbildning. Hittar du inte vad du söker, kontakta gärna våra presskontakter inom dessa områden.
  • Stockholms universitet Expertlista - tolkning 2019-07-05 Med anledning av diskussionen i Almedalen kring rätten till tolk har vi listat experter från Tolk- och översättarinstitutet vid Stockholms universitet som kan svara på frågor kring tolkning och den forskning som finns.
  • Drönarbild SU Sommar 2019 – experter vid Stockholms universitet 2019-07-01 Forskare vid Stockholms universitet finns tillgängliga även under sommaren. Här finns en sammanställning över våra experter på allt ifrån resande och båtfylleri till sommarrelaterad konsumtion och effekter av varma somrar.
  • Kvinnlig rösträtt. Foto David Castor Wikimedia Commons Forskare som svarar på frågor om kvinnlig rösträtt 2019-06-11 Den 24 maj 1919 tog Sveriges riksdag beslut om kvinnlig rösträtt. Hur gick rösträttskampen till? Flera forskare vid Stockholms universitet har specialkompetens inom området.
  • brexit illustration Experter som svarar på frågor om Brexit och EU 2019-04-10 Lista på experter vid universitetet som gärna svarar på frågor om potentiella konsekvenser av ett brittiskt utträde ur EU.
  • Riksdagshuset Statsvetare vid universitetet 2019-04-02 Lista över vilka som forskar om vad på Statsvetenskapliga institutionen.
  • Illustration av pågående brott Kriminologer vid universitetet 2019-04-02 Här finns en lista över Kriminologiska institutionens forskningsområden med kontaktuppgifter till forskare inom respektive område.
  • Åsa Wikforss, porträttbild framifrån, leende med svart bakgrund. Filosofer vid universitetet 2019-04-02 Här hittar du som är journalist forskande filosofer du kan kontakta för att belysa, diskutera eller problematisera en aktuell fråga.
  • gammalt båtvrak efter flyktingar Integration och migration – experter vid Stockholms universitet 2018-06-05 På Stockholms universitet finns en mängd forskare som kan svara på frågor om integration och migration, här listar vi några av dem.
  • Riksdagen Svensk politik och val 2018-06-01 Här är ett urval av våra forskare som kan kommentera valrörelsen, utspel och partipolitik, och som kan svara på frågor om demokrati, rösträtt och svensk politik.
  • Foto: Roland Magnusson/Mostphotos Första maj och arbetarrörelsen 2018-04-27 Den första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag, och många går i demonstrationståg och deltar i politiska torgmöten. Här är några av experterna från Stockholms universitet som kan berätta varför.

Presstjänsten
press@su.se

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube