Experter

Experter vid Stockholms universitet

• Askölaboratoriet. Här pågår forskning om Östersjön. Foto: Anna-Karin Landin Sommar 2020 – experter vid Stockholms universitet 2020-06-22 Letar du som journalist efter något spännande att göra reportage om, eller en expert som kan kommentera det som händer under sommaren? Här är tips på experter som forskar om allt från hemmasemester till gifter i solkräm.
  • elever i skolmiljö Skola och utbildning - experter vid Stockholms universitet 2020-06-09 Här listas ett urval av våra forskare som kan svara på frågor om skola och utbildning. Hittar du inte vad du söker, kontakta gärna våra presskontakter inom dessa områden.
  • Coronavirus. Foto: WildMedia Mostphotos Expertlista coronavirusutbrottet 2020-06-09 Vid Stockholms universitet finns forskare som kan svara på frågor om olika aspekter av pandemier med anledning av coronavirusutbrottet.
  • Bergianska trädgården Foto: Per Larsson Expertlista biologisk mångfald 2020-05-19 Vid Stockholms universitet finns forskare som kan svara på frågor om biologisk mångfald utifrån många olika aspekter.
  • Frescati Södra huset Experter nationalekonomi 2020-04-17 Vid Nationalekonomiska institutionen finns experter som kan belysa, diskutera eller problematisera flera aktuella frågor.
  • tatuerad kvinnokampsymbol Internationella kvinnodagen 2020-02-26 Här finns ett urval av forskare vid Stockholms universitet med forskning inriktad på frågor som relaterar till Internationella kvinnodagen.
  • plantor Klimat och klimatförändringar – experter vid Stockholms universitet 2020-01-27 På Stockholms universitet finns många forskare som kan klimat och klimatförändringar, vi listar några av dem nedan.
  • Hemmagjorda pepparkakor. Foto: Mostphotos Jul, nyår och vinter – experter vid Stockholms universitet 2019-11-28 Vem står för arbetet i hemmet under julen? Vad finns det för gifter i skidvalla? Stockholms universitet har mängder med forskare som kan berätta mer om vitt skilda aspekter av jul, nyår och vinter. Här är en lista på några av våra experter.
  • Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos Shopping och köpbeteende 2019-11-18 Vid Stockholms universitet finns forskare som kan svara på frågor om shopping, konsumtionskultur och köpbeteende.
  • Tända ljus på Skogskyrkogården. Foto: Mostphotos Halloween och Allhelgonahelgen 2019-10-17 Stockholms universitet har ett antal forskare som gärna svarar på frågor sina respektive ämnen, alla med koppling till Halloween eller Allhelgonahelgen.
  • Installations- och promotionshögtiden, Stockholms stadshus. Foto: Ingmarie Andersson Expertlista för högtider, ceremonier och ritualer 2019-09-20 Här listas forskare vid Stockholms universitet som kan svara på frågor om högtider, ceremonier och ritualer.
  • Stockholms universitet Expertlista - tolkning 2019-07-05 Med anledning av diskussionen i Almedalen kring rätten till tolk har vi listat experter från Tolk- och översättarinstitutet vid Stockholms universitet som kan svara på frågor kring tolkning och den forskning som finns.
  • Kvinnlig rösträtt. Foto David Castor Wikimedia Commons Forskare som svarar på frågor om kvinnlig rösträtt 2019-06-11 Den 24 maj 1919 tog Sveriges riksdag beslut om kvinnlig rösträtt. Hur gick rösträttskampen till? Flera forskare vid Stockholms universitet har specialkompetens inom området.
  • brexit illustration Experter som svarar på frågor om Brexit och EU 2019-04-10 Lista på experter vid universitetet som gärna svarar på frågor om potentiella konsekvenser av ett brittiskt utträde ur EU.
  • Riksdagshuset Statsvetare vid universitetet 2019-04-02 Lista över vilka som forskar om vad på Statsvetenskapliga institutionen.

Universitetet i sociala medierUniversitetet på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Universitetet på YouTube