Svensk flagga och båt

Flest internationella studenter finns på Stockholms universitet (3 826), Kungliga Tekniska Högskolan (3 063) och Karolinska Institutet (831). Därefter kommer Handelshögskolan i Stockholm (530), där antalet internationella studenter ökat med 12 procent.

Statistiken presenteras i en ny rapport från Stockholms Akademiska Forum (Staf), som analyserat den internationella studentmobiliteten i Stockholm under läsåret 2016/2017.

– Det är starka siffror som återspeglar att Stockholm är en väldigt attraktiv studentstad, säger Maria Fogelström Kylberg som är VD för Staf.

– Det har vi även sett i globala rankingindex under våren. I april placerade till exempel Times Higher Education Stockholm som världens fjärde främsta universitetsstad – tillsammans med New York. Det är ett stort erkännande som vi kan vara stolta över och ett resultat av att vi har flera världsledande universitet.

Indien ökar mest

I Stockholm kommer de största studentgrupperna från Tyskland, Finland och Kina, medan den grupp som ökat mest, med 21 procent, är indiska studenter. Antalet franska studenter har också gått upp med 12 procent sedan förgående läsår.

Från dessa länder kommer flest studenter till Stockholm:
Tyskland (725)
Finland (689)