Foto: Berit Olofsson
Lennart Bergström, Henrik Cederquist, Tamara Church och Astrid Söderbergh Widding.

Rektor och vicerektor besökte bland annat ett av labben där kemister på frivillig basis producerar handsprit enligt världshälsoorganisationen WHO:s recept. De träffade även eldsjälarna bakom produktionen av handspriten: kemiprofessorerna Berit Olofsson och Lennart Bergström samt forskningsingenjören Hanna Gustavsson och forskaren Tamara Church.

– Det är ett fantastiskt initiativ från våra kemister att ställa upp i en akut krissituation i samhället. Jag är djupt imponerad över det stora engagemanget hos våra medarbetare, både dem som leder projektet och alla volontärer som driver det, säger Astrid Söderbergh Widding efter besöket.

– Studiebesöket var bra som moraliskt stöd för alla som är med och jobbar i projektet och det var kul att visa rektor och vicerektor runt för att göra detta mer konkret för dem, säger Berit Olofsson.

Foto: Berit Olofsson
Handspriten levereras till vården.

Produktionen av handsprit fortsätter till och med skärtorsdagen för att sedan ta uppehåll över påsk. Hur länge den sedan kommer att pågå kan inte Berit Olofsson säga i nuläget.

Läs även inlägg på Rektors blogg.

Läs även Kemister blandar handsprit för akuta behov inom sjukvården