Av alla nordiska universitet, rankas Stockholms universitet först i Sverige och på andra plats bland de nordiska universiteten, efter Köpenhamns universitet (plats 51). Efter Stockholms universitet kommer Helsingfors universitet (70), Tekniska universitetet i Danmark (76), och Lunds universitet (78).

California Institute of Technology tar första platsen i den globala rankningen, följt av Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, University of Cambridge och Stanford University, som utgör de fem bästa. Sammantaget omfattar topp-tio-listan nio amerikanska universitet, ett brittiskt, ett tyskt och ett japanskt universitet.

”Global University Employability Ranking” baseras på en undersökning av vad 3 450 chefer i internationella företag anser, av vilka de flesta hade minst tio års erfarenhet. Kvaliteter som erfarenhet, specialisering och flerspråkighet var sådant som definierade en kandidats kvalifikationer, men också mer ”mjuka färdigheter” uppskattades. De flesta arbetsgivare var överens om att kandidaternas anställningsbarhet inte bara beror på vilken institution de har en examen ifrån utan även på deras förvärvade arbetsrelaterade färdigheter. När rekryterare har ett stort antal sökande att välja mellan tenderar dock studenter från ansedda universitet att få företräde.

Undersökningen har genomförts under de senaste sex åren och publiceras av Times Higher Education (THE).

Köpenhamns Post publicerade en artikel om rangordningen.