Kriminologipriset

Tillkännagivande av 2019 års prisvinnare

Tillkännagivandet för vinnaren av Stockholmspriset i Kriminologi 2019 äger rum måndagen den 5e November, klockan 13.00. Lokalen är Bergsmannen, Aula Magna vid Stockholms Universitet. Eventet kommer även att sändas på denna sida.

2019 års vinnare av Stockholmspriset i kriminologi

Stockholmspriset i kriminologi 2019 tilldelas Schweiz tidigare förbundspresident Ruth Dreifuss och den amerikanska professorn Peter Reuter för deras pionjärarbete som på ett väsentligt sätt förbättrat behandlingen av narkotikamissbruk.

Nomineringar

Nomineringsperioden för 2020 års pris är nu öppen.

prize logo thumb

Vad är Stockholmspriset i kriminologi?

Stockholmspriset i kriminologi är ett internationellt pris inom kriminologiämnet som instiftats med stöd av Justitiedepartementet.

The Golden Hall

Prisceremonin i Stadshuset

Kriminologipriset delades ut för första gången i juni 2006 på Stadshuset i Stockholm. Ceremonin sammanfaller med Stockholm Criminology Symposium.

PRISET

Jenny Bolander, Prisadministration, Stockholms universitet