Kriminologipriset

Höjdpunkter från tidigare Stockholm Criminology Symposium

Planerandet av Stockholm Criminology Symposium 2020 var i dess slutliga skeenden när det behövdes ställas in till följd av Covid-19. Medan vi väntar på nästa års symposium blickar vi tillbaka på några höjdpunkter och den viktiga kunskapen som presenterats på tidigare symposium.

The Stockholm Criminology Symposium 2020 ställs in

I och med konsekvenserna av covid-19 kommer Stockholm Criminology Symposium och prisceremonin för Stockholmspriset i kriminologi inte att genomföras i juni 2020 som planerat.

Istället blir Stockholm Criminology Symposium 2021 ett tillfälle att uppmärksamma både årets och nästa års vinnare av Stockholmspriset i kriminologi.

Frågor om symposiet, Stockholmspriset i kriminologi eller prisceremonin?
Om du har frågor om Stockholm Criminology Symposium eller prisceremonin, vänligen kontakta Brå via, symposium@bra.se

Om du har frågor om Stockholmspriset i kriminologi, vänligen kontakta prisadministrationen via, criminologyprize@su.se

2020 års vinnare av Stockholmspriset i kriminologi

Stockholmspriset i kriminologi 2020 tilldelas Philip J. Cook, Duke University, Durham, USA och Franklin E. Zimring, University of California vid Berkeley, USA för deras evidensbaserade forskning kring vikten av vapenlagar.

Nomineringar

Nomineringsperioden för 2021 års pris är nu öppen.

prize logo thumb

Vad är Stockholmspriset i kriminologi?

Stockholmspriset i kriminologi är ett internationellt pris inom kriminologiämnet som instiftats med stöd av Justitiedepartementet.

The Golden Hall

Prisceremonin i Stadshuset

Kriminologipriset delades ut för första gången i juni 2006 på Stadshuset i Stockholm. Ceremonin sammanfaller med Stockholm Criminology Symposium.

PRISET

Malin Andersson, Prisadministration, Stockholms universitet