Nominera en riktigt bra lärare

Nu har nomineringperioden för Stockholms universitets pedagogiska pris Årets lärare startat och är öppen till och med den 15 mars. Alla studenter och anställda kan föreslå lärare — ni kan också vara fler som nominerar i samma formulär. Din röst är viktig för att undervisningen ska kunna prioriteras och utvecklas.

Illustration: SaraMara

Goda pedagogiska insatser som underlättar studenters lärande

Stockholms universitet ska ge utbildning av hög kvalitet. Genom priset Årets lärare vill universitetet uppmärksamma goda pedagogiska insatser och deras betydelse för studenters lärande.

Priset delas sedan 1992 årligen ut till en eller flera lärare som främjat studenters lärande genom framstående pedagogiska insatser och som engagerat sig i utveckling av undervisning.

Pristagarna utses av rektor på förslag av styrelsen för Centrum för universitetslärarutbildning vid Stockholms universitet. Pristagare meddelas på webben su.se i juni.

Priset består av 50 000 kronor som ska användas för lärarens fortsatta kompetensutveckling och ett diplom som delas ut vid universitetets installations- och promotionshögtid.