Om Aula Magna

Aula Magna, Stockholms universitets stora mötesanläggning, är belägen i Frescati i Stockholm, mitt i Kungliga nationalstadsparken. Byggnaden stod färdig 1997, och är ett av arkitekten Ralph Erskines främsta byggnadsverk. Få byggnader har så stora arkitektoniska värden som Aula Magna. 

Lokalerna är ljusa och luftiga, genomgående inredda med ljusa träslag och med generösa fönsterväggar ut mot de ståtliga ekarna utanför.

Aula Magna ligger mitt på universitetsområdet. Men här kan även externa företag, konferensbokare och andra verksamheter utanför universitetet boka lokaler och konferenstjänster.  

Aula Magna - mitt i Nationalstadsparken
Aula Magna - mitt i Nationalstadsparken. Foto: Agneta Hollström

 

Konferensstöd

Sektionen för konferensservice ansvarar för verksamheten i Aula Magna. Vi hjälper dig att hitta lämplig lokal för ditt arrangemang och kan bistå vid planerandet och genomförandet. Kontakta oss gärna om du har frågor om våra lokaler eller vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med!

Aula Magnas hörsal

Hörsalen är vår största konferenslokal med plats för upp till 1200 personer. Det är en av de största lokalerna i sitt slag i landet. Lokalen kan även delas av i två delar med en mellanvägg.

Hörsalen i Aula Magna
Hörsalen i Aula Magna

Hörsalen är utformad som en amfiteater, med akustik och avancerad teknik helt anpassad för konferenser, presentationer och föreläsningar.

Konferensrummet Kungstenen

Konferensrummet Kungstenen högst upp i Aula Magna är perfekt för styrelse- och ledningsmöten. Kring det mjukt triangelformade bordet får 24 personer rum.

 Konferensrummet Kungstenen

Här finns dataprojektor, whiteboard, och Internetuppkoppling (trådlöst och via uttag). Lokalen är utrustad med hörslinga. Extra teknisk utrustning kan hyras via Konferensservice.

Seminarierum

Det finns fyra seminarierum i Aula Magna på plan 7. Här kan du anordna seminarier och workshops, antingen i anslutning till ett arrangemang i någon av våra större lokaler, eller helt fristående.

Lokal Grundmöblering Maximalt antal
Spelbomskan   40 p, biosittn. u. bord    
Mimer   18-22 p, U-sittn. m. bord* 30 p, biosittn. u. bord
Polstjärnan   18-22 p, U-sittn. m. bord* 30 p, biosittn. u. bord
Bergsmannen   32 p, skolsittn. m. bord 50 p, biosittn. u. bord

 

Om annan möblering önskas än grundmöbleringen tar Konferensservice ut en avgift om 700 kr för ommöblering och återställande.

Samtliga seminarierum är utrustade med dataprojektor, hörslinga, whiteboard, blädderblock samt uppkoppling mot internet.

Extra teknisk utrustning kan hyras via Konferensservice.

* 22 personer i förstärkt u-sittning, två bord inne i uet

Galleriet

Aula Magnas galleri är den naturliga samlingsplatsen vid pauser i programmet. Från det ljusa och spatiösa galleriet har man utsikt över den omgivande naturen genom fönsterväggarna.

Vy över Galleriet i Aula Magna

Galleriet i Aula Magna
 

Galleriet är idealiskt för såväl utställningar som mingel vid kaffe- och bufféservering. Det går även att utnyttja galleriet och foajén tillsammans.

Foajén

Den rymliga foajén, direkt innanför huvudentrén, är delvis insprängd i berget och har delvis direktkontakt med ekbacken utanför. Här finns utrymme för såväl utställningar och bemannad garderob som kaffeservering och mingel.

 
Foajén i Aula Magna. Foto: Konferensservice
 

Mezzaninen

Mezzaninen ligger avskild utan att vara isolerad. Från det terrassliknande rummet har man en strålande utsikt över såväl Aula Magnas galleri som över campusområdet.

Mezzaninen i Aula Magna

 
Mezzaninen är idealisk för mottagningar. Här kan du exempelvis bjuda på vin och snittar för grupper upp till 50 personer.

 

Nedre entré plan 2

Den handikappanpassade nedre entrén, ut mot Frescativägen 6, är ljus och rymlig.

 Aula Magna entré plan 2

 

Utställningar

Både Galleriet och Foajén rymmer gott om plats för utställningar av olika slag. Vi har lång erfarenhet av att ordna evenemang här och kommer gärna med råd och tips om vad som kan fungera bra.

En viktig del av en konferensupplevelse är måltider och förfriskningar. Galleriet utanför hörsalens övre del är idealisk för mingel vid kaffe- och bufféservering för upp till 500 personer. Då galleriet och foajén utnyttjas tillsammans kan upp till 1000 personer serveras!

Mat och dryck

Vi samarbetar med Högskolerestauranger med erfarenhet av att arrangera allt från mindre middagar till stora events. De erbjuder genomtänkta välkomponerade menyer för såväl sittande middag som mingelbufféer, men även skräddarsytt enligt önskemål. De levererar allt utan extra kostnad till Aula Magna, men kan också erbjuda sittande middagar för upp till 500 personer i egna lokaler i anslutning till Aula Magna. 

Kontakta Konferensservice för mer information kring de alternativ som finns för mat och dryck i samband med ditt evenemang.

Teknik och IT

När du anordnar din konferens i Aula Magna har du tillgång till ett brett urval tekniska hjälpmedel för att genomföra ditt program på bästa sätt. All befintlig teknik ingår i priset.

Teknisk utrustning i hörsalen:

 • Headset (trådlösa)

 • Handmikar (trådlösa)

 • Laptop i talarstol (med HDMI och VGA anslutningar)

 • Dokumentkamera

 • Bildskärm på scen för presentatörer

 • Bluray

 • CD-spelare

 • Video-/dataprojektor, 16:10 format, upplösning 1920x1200

 • Kamerateknik för deltagande via webmötesapplikationer (Skype, Webex etc)

 • Streaming/inspelning och websändning  (förbokas)

 • Ljudmixer

 • Ljusbord

 • Ljussatt scen

Hörsalen är dessutom utrustad med:

2 talarstolar
4 tolkbås för simultantolkning
Hörslinga
Medhörning för teckentolkar

Dessutom ingår en tekniker vid hyra av hörsalen (vardagar 8-17).

Behöver du använda dig av tolk förmedlar vi gärna kontakt med företag som tillhandahåller tolktjänster.

Seminarierummen och konferensrummet

är utrustade med dataprojektor och whiteboard. Behöver du ytterligare tekniska hjälpmedel i dessa utrymmen hjälper vi dig gärna att ordna det.

Trådlöst nätverk

I hela Aula Magna kan du, utan kostnad, använda dig av Stockholms universitets trådlösa nätverk. Fast uppkoppling beställs i förväg.

Bokningsvillkor Aula Magna

Är du intresserad av att boka mötes- eller konferenslokal eller ge oss hela uppdraget som konferensarrangör? Här hittar du information om bokning och bokningsvillkor.