Om Aula Magna

Aula Magna är Stockholms universitets stora mötesanläggning. Byggnaden stod färdig 1997, och är ett av arkitekten Ralph Erskines främsta byggnadsverk. Lokalerna är ljusa och luftiga, genomgående inredda med ljusa träslag och med generösa fönsterväggar ut mot de ståtliga ekarna utanför.

Här kan du läsa mer om byggnaden och konsten i Aula Magna. I videon nedan kan du också titta in i Aula Magnas vackra lokaler och får en kort introduktion till byggnaden.

Aula Magnas hörsal

Hörsalen är vår största konferenslokal med plats för upp till 1200 personer. Det är en av de största lokalerna i sitt slag i landet. Lokalen kan även delas av i två delar med en mellanvägg.

Hörsalen är utformad som en amfiteater, med akustik och avancerad teknik helt anpassad för konferenser, presentationer och föreläsningar.

Aula Magnas hörsal

Övriga lokaler

I Aula Magna finns dessutom flera mindre lokaler såväl som mingel- och mottagningsytor för olika ändamål.

Seminarierum

Det finns fem seminarierum i Aula Magna där du kan anordna seminarier och workshops, antingen i anslutning till ett arrangemang i någon av våra större lokaler, eller helt fristående. Klicka på lokalens namn för att läsa mer. Samtliga seminarierum är utrustade med dataprojektor, hörslinga, whiteboard och blädderblock. Dator förbeställs.

Seminarierum Kungstenen

Kungstenen

24 p, konferenssittning

Seminarierum Spelbomskan

Spelbomskan

40 p, biosittning utan bord

Seminarierum Mimer

Mimer

Grundmöblering: 18-22 p, U-sittning med bord*. Maximal möblering: 30 p, biosittning utan bord.

Seminarierum Polstjärnan

Polstjärnan

Grundmöblering: 18-22 p, U-sittning med bord* Maximal möblering: 30 p, biosittning utan bord.

Seminarierum Bergsmannen

Bergsmannen

Grundmöblering: 32 p, skolsittning med bord. Maximal möblering: 50 p, biosittning utan bord

* 22 personer i förstärkt u-sittning, två bord inne i uet.

Mingel- och mottagningsytor

Mezzaninen i Aula Magna Mezzaninen är idealisk för mottagningar eller mindre luncher. Här kan du bjuda på förtäring för grupper upp till 50 personer. Från det terrassliknande rummet har man en strålande utsikt över såväl Aula Magnas galleri som över campusområdet.
Galleriet i Aula Magna Galleriet i Aula Magna, med utsikt över den omgivande naturen, är en idealisk plats för såväl utställningar som mingel med kaffe- och bufféservering, upp till 500 personer. När galleriet och foajén nyttjas tillsammans kan upp till 1000 personer serveras.
Foajén i Aula Magna Foajén, direkt innanför huvudentrén, är delvis insprängd i berget. Här finns rymliga utrymmen för såväl utställningar och bemannad garderob som kaffeservering och mingel.
Aula Magna entré plan 2
Den nedre entrén på plan 2 används som en kompletterande entré till olika evenemang, till exempel för VIP-gäster. Den fungerar som taxientré på Frescativägen 6, är ljus och rymlig och tillgänglig för rörelsehindrade. Från entrén finns hiss till övriga lokaler.

Mat och dryck

Självklart kan du även beställa mat och dryck till ditt evenemang. Våra leverantörer har erfarenhet av att arrangera allt från mindre middagar till stora events. De erbjuder genomtänkta välkomponerade menyer för såväl sittande middag som mingelbufféer, men även skräddarsytt enligt önskemål.

Kontakta Konferensservice för mer information kring de alternativ som finns för mat och dryck i samband med ditt evenemang.

Teknik och IT

Våra lokaler är fullt utrustade konferenslokaler. I flera av lokalerna finns även möjlighet till mer avancerad teknisk utrustning och ett brett urval av tekniska hjälpmedel för att genomföra ditt evenemang på bästa sätt. Befintlig teknik ingår i priset. Dessutom ingår en tekniker vid hyra av hörsalen (vardagar 8-17). För särskilda önskemål kan du kontakta konferensservice.

Behöver du använda dig av tolk förmedlar vi gärna kontakt med företag som tillhandahåller tolktjänster.

I samtliga av våra lokaler kan du, utan kostnad, använda dig av Stockholms universitets trådlösa nätverk. Fast uppkoppling och engångskod för externa gäster förbeställs.

Kontakt och bokning

Konferensservice kan hjälpa dig att hitta rätt lokal för ditt evenemang. Du kan även få hjälp med att planera och arrangera evenemanget. Kontakta oss gärna för boknings- och offertförfrågan