Om Aula Magna

Aula Magna är Stockholms universitets stora mötesanläggning. Byggnaden stod färdig 1997, och är ett av arkitekten Ralph Erskines främsta byggnadsverk. Lokalerna är ljusa och luftiga, genomgående inredda med ljusa träslag och med generösa fönsterväggar ut mot de ståtliga ekarna utanför.

Här kan du läsa mer om byggnaden och konsten i Aula Magna. I videon nedan kan du också titta in i Aula Magnas vackra lokaler och får en kort introduktion till byggnaden.

Aula Magnas hörsal

Hörsalen är vår största konferenslokal med plats för upp till 1200 personer. Det är en av de största lokalerna i sitt slag i Stockholm. Lokalen kan delas av i två delar med en mellanvägg och rymmer då 637 respektive 557 personer.

Hörsalen är utformad som en amfiteater, med akustik och avancerad teknik helt anpassad för konferenser, presentationer och föreläsningar. Här kan du läsa mer om hörsalens möjligheter.

Seminarierum

Det finns fem seminarierum i Aula Magna där du kan anordna mindre möten, antingen i anslutning till ett arrangemang i någon av våra större lokaler eller helt fristående. Samtliga seminarierum är utrustade med dataprojektor, hörslinga, whiteboard och blädderblock. Klicka på lokalens namn för att läsa mer.

Seminarierum Kungstenen

Kungstenen

24 p, konferenssittning

Seminarierum Spelbomskan

Spelbomskan

40 p, biosittning

Seminarierum Mimer

Mimer

Grundmöblering: 18-22 p, U-sittning*. Maximal möblering: 30 p, biosittning.

Seminarierum Polstjärnan

Polstjärnan

Grundmöblering: 18-22 p, U-sittning*. Maximal möblering: 30 p, biosittning.

Seminarierum Bergsmannen

Bergsmannen

Grundmöblering: 32 p, skolsittning. Maximal möblering: 50 p, biosittning

* 22 personer i förstärkt u-sittning, två bord inne i uet.

Mingel och utställningar

I Aula Magna finns flera utrymmen för både små och stora mingel och vi har gott om utrymme för utställningar av olika slag.

Mezzaninen i Aula Magna Mezzaninen är idealisk för mottagningar eller mindre luncher. Här kan du ha mingel för grupper upp till 50 personer. Från det terrassliknande rummet har man en strålande utsikt över såväl Aula Magnas galleri som över campusområdet.
Galleriet i Aula Magna Galleriet i Aula Magna, med utsikt över den omgivande naturen, är en idealisk plats för såväl utställningar som mingel med kaffe- och bufféservering, upp till 500 personer. När galleriet och foajén nyttjas tillsammans kan upp till 1000 personer serveras.
Foajén i Aula Magna Foajén, direkt innanför huvudentrén, är delvis insprängd i berget. Här finns rymliga utrymmen för såväl utställningar och bemannad garderob som kaffeservering och mingel.
Aula Magna entré plan 2
Den nedre entrén på plan 2 används som en kompletterande entré till olika evenemang, till exempel för VIP-gäster. Den fungerar som taxientré på Frescativägen 6, är ljus och rymlig och tillgänglig för rörelsehindrade. Från entrén finns hiss till övriga lokaler.

Mat och dryck

Självklart kan du även beställa mat och dryck till ditt evenemang. Våra leverantörer har erfarenhet av att arrangera allt från mindre middagar till stora events. De erbjuder genomtänkta välkomponerade menyer för såväl sittande middag som mingelbufféer, men även skräddarsytt enligt önskemål.

Kontakta Konferensservice för mer information kring de alternativ som finns för mat och dryck i samband med ditt evenemang.

Teknik och IT

I Aula Magna har vi hög teknisk kompetens och såväl hörsal som seminarierum är fullt utrustade konferenslokaler. I flera av lokalerna finns även möjlighet till mer avancerad teknisk utrustning och ett brett urval av tekniska hjälpmedel för att genomföra ditt evenemang på bästa sätt. Befintlig teknik ingår i priset. Våra tekniker är mycket rutinerade och vana att hitta bästa möjliga lösning för ditt evenemang. En tekniker ingår också vid hyra av hörsalen (vardagar 8-17). Se information under respektive lokal ovan för detaljer. För särskilda önskemål kan du kontakta Konferensservice.

Behöver du använda dig av tolk förmedlar vi gärna kontakt med företag som tillhandahåller tolktjänster.

I samtliga av våra lokaler kan du, utan kostnad, använda dig av Stockholms universitets trådlösa nätverk. Fast uppkoppling och engångskod för externa gäster förbeställs.

Miljö

Stockholms universitet är en hel organisation som arbetar systematiskt med miljöfrågan och följer kraven i miljöledningsstandarderna ISO 14001 och EMAS. Miljöhänsyn är alltså en del i vårt vardagliga arbete. Detta gäller inte minst vid resor kring och inköp till evenemang. Läs mer om miljöarbetet på su.se/miljo.

Universitetets miljöpolicy

Kontakt och bokning

Konferensservice kan hjälpa dig att hitta rätt lokal för ditt evenemang. Du kan även få hjälp med att planera och arrangera evenemanget. Kontakta oss gärna för boknings- och offertförfrågan