Om Aula Magna

Aula Magna är Stockholms universitets stora mötesanläggning. Byggnaden stod färdig 1997, och är ett av arkitekten Ralph Erskines främsta byggnadsverk. Lokalerna är ljusa och luftiga, genomgående inredda med ljusa träslag och med generösa fönsterväggar ut mot de ståtliga ekarna utanför.

Här kan du läsa mer om byggnaden och konsten i Aula Magna. I videon nedan kan du också titta in i Aula Magnas vackra lokaler och får en kort introduktion till byggnaden.

Aula Magnas hörsal

Hörsalen är vår största konferenslokal med plats för upp till 1200 personer. Det är en av de största lokalerna i sitt slag i landet. Lokalen kan även delas av i två delar med en mellanvägg.

Hörsalen är utformad som en amfiteater, med akustik och avancerad teknik helt anpassad för konferenser, presentationer och föreläsningar.

Aula Magnas hörsal

Övriga lokaler

I Aula Magna finns även flera mindre lokaler som kan användas för olika ändamål.

Konferensrummet Kungstenen

Konferensrummet Kungstenen högst upp i Aula Magna är perfekt för styrelse- och ledningsmöten. Kring det mjukt triangelformade bordet får 24 personer rum.

Seminarierum

Det finns fyra seminarierum i Aula Magna. Här kan du anordna seminarier och workshops, antingen i anslutning till ett arrangemang i någon av våra större lokaler, eller helt fristående.

Lokal Grundmöblering Maximalt antal
Spelbomskan   40 p, biosittn. u. bord
Mimer   18-22 p, U-sittn. m. bord* 30 p, biosittn. u. bord
Polstjärnan   18-22 p, U-sittn. m. bord* 30 p, biosittn. u. bord
Bergsmannen   32 p, skolsittn. m. bord 50 p, biosittn. u. bord

* 22 personer i förstärkt u-sittning, två bord inne i uet.

Galleriet

Aula Magnas galleri är en idealisk plats för såväl utställningar som mingel med kaffe- och bufféservering. Från det ljusa galleriet har man utsikt över den omgivande naturen genom de stora fönsterväggarna. Galleriet har direktkontakt med Ekbacken utanför.

Galleriet är idealiskt för mingel med upp till 500 personer. Då galleriet och foajén utnyttjas tillsammans kan upp till 1000 personer serveras.

Foajén

Den rymliga foajén, direkt innanför huvudentrén, är delvis insprängd i berget. Här finns utrymme för såväl utställningar och bemannad garderob som kaffeservering och mingel.

Mezzaninen

Mezzaninen är idealisk för mottagningar. Här kan du exempelvis bjuda på vin och snittar för grupper upp till 50 personer. Från det terrassliknande rummet har man en strålande utsikt över såväl Aula Magnas galleri som över campusområdet.

Nedre entré plan 2

Den handikappanpassade nedre entrén, ut mot Frescativägen 6, är ljus och rymlig. Den kan också användas som en kompletterande entré till olika evenemang, till exempel för VIP-gäster.

Mat och dryck

Självklart kan du även beställa mat och dryck till ditt evenemang. Våra leverantörer har erfarenhet av att arrangera allt från mindre middagar till stora events. De erbjuder genomtänkta välkomponerade menyer för såväl sittande middag som mingelbufféer, men även skräddarsytt enligt önskemål.

Kontakta Konferensservice för mer information kring de alternativ som finns för mat och dryck i samband med ditt evenemang.

Teknik och IT

Våra lokaler är fullt utrustade konferenslokaler. I flera av lokalerna finns även möjlighet till mer avancerad teknisk utrustning och ett brett urval av tekniska hjälpmedel för att genomföra ditt evenemang på bästa sätt. Befintlig teknik ingår i priset. Dessutom ingår en tekniker vid hyra av hörsalen (vardagar 8-17). För särskilda önskemål kan du kontakta konferensservice.

Behöver du använda dig av tolk förmedlar vi gärna kontakt med företag som tillhandahåller tolktjänster.

I samtliga av våra lokaler kan du, utan kostnad, använda dig av Stockholms universitets trådlösa nätverk. Fast uppkoppling beställs i förväg.

Kontakt och bokning

Konferensservice kan hjälpa dig att hitta rätt lokal för ditt evenemang. Du kan även få hjälp med att planera och arrangera evenemanget. Kontakta oss gärna för boknings- och offertförfrågan