Stockholms universitet logo, länk till startsida

Kan man ”hjälpa” konsumenter att ta hållbara beslut?

Vilken roll kan konsumenter ha i omställningen till ett mer hållbart matproduktionssystem? Det vill Malin Jonell vid Stockholm Resilience Centre och hennes kollegor ta reda på.

Idag står vårt globala system av matproduktion för 30 procent av världens koldioxidutsläpp. Hur ställer vi om till att bli mer hållbara? Enbart information räcker nämligen inte för att vi konsumenter ska ändra vårt beteende.

Malin Jonell är fil dr i systemekologi och forskare inom bland annat hållbar konsumtion. Här berättar hon om hur vi påverkas av en rad olika faktorer. Frågan är vilka sätt som är bäst för att hjälpa folk att ta rätt beslut – både för den egna och för planetens hälsa.

 

 

Hållbarhetsmål 12: Hållbar konsumtion och produktion

Att uppnå hållbar utveckling kräver att vi minskar vårt ekologiska fotavtryck genom att ändra hur vi producerar och konsumerar varor och resurser.

På denna sida