Stockholms universitet logo, länk till startsida

Kultursektorn

Stockholms universitet har forsknings- och utbildningssamarbeten med ett stort antal av Stockholms muséer, teatrar och andra kulturinstitutioner. Här kan du läsa om några exempel på våra samarbeten.

Invigning av Accelerator
Invigning av Accelerator Foto: Jens Lasthein
 

Accelerator

Accelerator är en konsthall där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Verksamheten är en del av Stockholms universitet och producerar utställningar med internationell och svensk samtidskonst. I anslutning till utställningarna arrangeras publika presentationer och samtal med konstnärer, forskare, studenter och allmänhet.

Accelerator

 

Dramaten

Dramaten och Stockholms universitet samverkar långsiktigt inom forskning och utbildning och drar på olika sätt nytta av varandras kompetenser.

Läs mer om samarbetet med Dramaten

 

 

Kulturhuset Stadsteatern

Sedan 2020 har Stockholms universitet ett samverkansavtal med Kulturhuset Stadsteatern (KHST). Samverkan bedrivs på en rad nivåer och inkluderar en rad institutioner vid universitetet. 

Läs mer om samarbetet med KHST

 

Universitetets museisamarbeten

Stockholms universitet samarbetar med flera museum runt om i huvudstaden. Genom exempelvis centrumbildningar, gästprofessurer och gemensamma projekt samverkar vi kring konst, kultur och vetenskap.

Hallwylska museet
Naturhistoriska riksmuseet
Nobel Prize Museum
Nordiska museet
Magasin III
Statens maritima museer

 

Kontakt

Kulturhuset Stadsteatern

Avdelningen för forsknings- och samverkansstöd
E-post: info@fs.su.se

Accelerator

Tove Nilson, utvecklingsansvarig
E-post: tove.nilson@su.se

 

På denna sida