Stockholms universitet logo, länk till startsida

Skolsamverkan årskurs 7-9

 
Bolincentrets klimatfestival. Foto: Vetenskapens hus

Klimatfestivalen arrangeras årligen av Bolincentret och Vetenskapens Hus för mellan-, högstadie- och gymnasieelever samt intresserad allmänhet. Programmet  sträcker sig över tre dagar och ni kan boka in er på aktiviteter, föreläsningar och ett livesänt avslut från Campus Frescati.

För program och mer information

 
Geometriska figurer
Matematik. Foto: Eva Dalin

Tycker du om att fundera över och lösa kluriga problem? Kom med i matteklubben efter skolan! Vårens matteklubb finns för mellanstadiet och högstadiet.

Läs mer om den här 

 
Geospa med klimatarkiv. Foto: Malin Stenberg de Serves

Sista fredagen i september varje år anordnas ForskarFredag på AlbaNova samt på flera andra platser i Sverige. ForskarFredag är en vetenskapsfestival med ett stort utbud av forskarpresentationer, shower, dialoger och många prova-på-experiment.

ForskarFredag vänder sig främst till de som går i nian och på gymnasiet samt till en intresserad allmänhet. Samtidigt avgörs även Stockholms delfinal i den rikstäckande tävlingen Forskar Grand Prix.

ForskarFredag vill lyfta upp vardagsnära och aktuell forskning för att skapa dialog mellan forskare och allmänheten och arrangeras i Stockholm av Vetenskapens hus tillsammans med SU, KTH och KI. Evenemanget är en del av European Researchers’ Night som uppmärksammas i över 300 städer och når över en miljon besökare i Europa den sista fredagen i september. 

Läs mer om evenemanget

 

Kontakt

Fakultetskommunikatör

Lina Enell
E-post: lina.enell@su.se

Sanna Lundsten
E-post: sanna.lundsten@su.se

På denna sida